The Killers kutsui venäläisfanin lavalle Georgian keikalla – yleisö puhkesi protesteihin

The Killers kutsui venäläisfanin lavalle Georgian keikalla – yleisö puhkesi protesteihin 1:33
Katso video: The Killersin toiminta sai yleisön protestoimaan yhtyeen Georgian keikalla

Vaihtoehtorock-yhtye The Killers esitti julkisen anteeksipyynnön keskiviikkona 16. elokuuta bändin laulaja Brandon Flowersin kutsuttua venäläisfanin lavalle soittamaan rumpuja yhtyeen Georgian keikalla tiistaina 15. elokuuta. Lisäksi bändi kuvasi fanejaan "veljinä ja sisarina", mikä sai yleisön protestoimaan.

The Killers esiintyi Georgian Batumissa osana Euroopan kiertuettaan. Videolla näkyy yhtyeen närää aiheuttanut toiminta, sekä bändin poistuminen lavalta ristiriitaisissa tunnelmissa, buuausten ja aplodien siivittämänä.

– Eikö hän ole veljenne? Enkö minä ole veljenne Amerikasta, kysyi Flowers yleisöltä ja sanoi näkevänsä yleisön sisarina ja veljinä.

Bändi pahoitteli tapahtunutta viestipalvelu X:ssä keskiviikkona 16. elokuuta. Yhtye kertoo, että sillä on pitkä perinne kutsua faneja lavalle soittamaan rumpuja.

Yhtyeen mukaan Flowers tarkoitti kommenteillaan The Killersin yleisön ja fanien olevan veljiä ja sisaria keskenään. Viestissä yhtye kertoi myös ymmärtävänsä, että sanoma voidaan tulkita väärin ja pahoitteli tapahtunutta.

Georgialla on pitkä historia jännitteistä Venäjän kanssa. Jännitteet ovat voimistuneet helmikuusta 2022 lähtin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Sodan seurauksena myös suuri määrä venäläisiä on muuttanut Georgiaan paetakseen omaa maataan. Georgian yleinen mielipide on voimakkaasti Ukrainaa tukeva.

 The Killers on ollut ehdolla musiikkialan Grammy-palkinnoissa seitsemän kertaa. Yhtye on myynyt miljoonia albumeita ja sen monet kappaleet ovat nousseet listaykkösiksi siitä lähtien, kun se perustettiin Las Vegasissa 2000-luvun alkupuolella.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat