Rammsteinin Münchenin-keikoilta kiellettiin kohuttu "nollarivi" ja jatkobileet

MTV Rammsteinin keikalla: Hyppää mukaan fanihuumaan ja keikkatunnelmaan 7:37
Katso videolta, miltä kuulosti ja näytti Rammsteinin Sonne-kappale Olympiastadionilla.

Rammsteinia ympäröivä kohu paisuu.

Saksalaisyhtye Rammstein on ollut viime aikoina kohun silmässä, kun yhtyettä ja etenkin sen laulaja Till Lindemannia kohtaan on esitetty syytöksiä sosiaalisessa mediassa. Keskustelua ovat herättäneet myös yhtyeen etko- ja jatkobileistä, jonne kerrotaan kutsuttavan kauniita nuoria naisia.

Rammsteinin on määrä soittaa tällä viikolla neljä keikkaa Saksan Münchenissa. Keikkojen järjestäjä Propeller Music & Event GmbH on nyttemmin päättänyt, ettei yhtyeen Münchenin-keikoilla nähdä kohuttua "nollariviä" (row 0) eikä keikkojen yhteydessä järjestetä jatkobileitä.

Nollarivillä tarkoitetaan esiintymislavan etuosan rajattua aluetta, jonne Rammsteinin on kerrottu haalivan kauniita nuoria naisia. Nollariviin valituille naisille aukeaa usein pääsy yhtyeen yksityisiin etko- ja jatkobileisiin, joissa he voivat juhlia yhtyeen jäsenten kanssa. Etenkin Lindemannin toiminnasta etko- ja jatkobileissä on viimeaikoina esitetty erilaisia väitteitä useiden naisten toimesta.

Vihreiden, Die Linke -vasemmistopuolueen sekä ÖDP München Listen eduskuntaryhmät jättivät maanantaiaamuna Münchenin kaupunginvaltuustolle hakemuksen, jossa vaaditaan turvallisia konsertteja kaikille. Hakemuksessa todetaan, että vaikka kaupungilla ei ole lain nojalla keinoja kieltää konsertteja, pitäisi viranomaisten selvittää, tulisiko "nollarivi" kieltää turvallisuussyistä. Ryhmät pyytävät myös tarkempaa selvitystä siitä, miten seksuaalista väkivaltaa voitaisiin torjua konserteissa tehokkaammin.

Rammsteinia ympäröivä kohu sai alkunsa, kun yhtyeen irlantilaisfani Shelby Lynn sanoi toukokuun loppupuolella sosiaalisessa mediassa tulleensa huumatuksi Rammsteinin Vilnan-konsertissa. Lynn oli kertomansa mukaan saanut kutsun konsertin yksityisiin etko- ja jatkobileisiin sekä "nollariville".

Lynn kertoo Twitter-tilillään osallistuneensa konsertin etkobileisiin, jossa hänet kutsuttiin väitteiden mukaan tapaamaan Lindemannia kahden kesken. Lynnin mukaan hänelle vakuutettiin, ettei tapaamisessa olisi kyse seksistä. Hän kertoo kieltäytyneensä joka tapauksessa tapaamisesta, sillä toinen paikalla ollut nainen oli sanonut hänelle, että kahdenkeskeinen tapaaminen tarkoittaisi nimenomaan seksiä Lindemannin kanssa.

Hetken kuluttua Lindemann oli Lynnin mukaan saapunut juomaan tequilashotit etkoille osallistuneiden naisten kanssa. Lynnin mukaan hänen muistikuvansa alkavat hämärtyä shottien jälkeen.

Myöhemmin Lynn kuljetettiin hänen kertomansa mukaan lavan alla sijainneeseen tilaan, jonka hän kuvailee muistuttaneen kokonsa puolesta vaatekaupan pukukoppia. Hän väittää Lindemannin saapuneen paikalle, jolloin hän oli sanonut muusikolle, ettei harrastaisi seksiä tämän kanssa. Lindemann oli Lynnin väitteen mukaan raivostunut ja poistunut paikalta.

Lynn kertoo kärsineensä konsertti-illan jälkeen rankoista oireista, kuten voimakkaasta tärinästä ja oksentelusta.

Lynn on jakanut väitteidensä tueksi muun muassa kuvia kehoonsa kohonneista mustelmista, kuvakaappauksia tapahtumiin liittyneestä viestinvaihdosta sekä konsertin aikana kuvattuja videoita, joissa hän vaikuttaa sekavalta. Viimeisessä postaamassaan keikkavideossa Lynn sanoo "Till Lindemannin halunneen panna häntä".

Rammstein on ottanut Twitterissä kantaa Vilnan konsertin tapahtumiin kieltäen yhtyettä kohtaan esitetyt syytökset.

– Mitä tulee internetissä kiertäviin, Vilnaa koskeviin väitteisiin, voimme sulkea pois mahdollisuuden siitä, että mitään väitettyä olisi tapahtunut meidän ympäristössämme. Emme ole tietoisia mistään tutkinnoista koskien tätä asiaa, Rammsteinin virallisella Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat