The Economist: Suomessa on hyvä olla työssäkäyvä nainen

Suomi on kärkisijoilla ensi tiistain naistenpäivän kunniaksi julkaistussa tilastossa, jossa mitataan parhaita ja huonoimpia työolosuhteita naisille.

The Economistin listalla parhaat työolot naisille löytyvät Islannista. Suomi sijoittuu neljänneksi. Välissä ovat Norja ja Ruotsi.

Perää vertailussa pitävät Japani, Turkki ja Etelä-Korea. Esimerkiksi Yhdysvallat sijoittuu OECD:n keskimääräisen rajan alapuolelle, sijalle 19.

Suomi on kärkisijalla naisten koulutuksessa. Noin 49 prosentilla suomalaisnaisista on vertailun mukaan korkeakoulututkinto.

Islannissa naiset ovat näkyvästi edustettuina muun muassa listattujen yritysten hallituksissa ja johtopaikoilla. Ruotsissa puolestaan parlamenttipaikoista 44 prosenttia on naisten hallussa. Tämä on korkein luku maailmassa. Suomi on parlamenttipaikkojen määrässä kolmantena.

Viidentenä kaikki muuttujat mukaanottavalla listalla on Unkari, jossa naisten ja miesten palkkaerot ovat pienimmät, noin 3,8 prosenttia. Suomi laskee tässä vertailussa OECD:n keskimääräisen alapuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja