The Crownin kuudennen kauden tarkka julkaisuajankohta julki! Viimeinen kausi nähdään kahdessa osassa

The Crown- sarjan kuudes ja viimeinen kausi julkaistaan marras- ja joulukuussa.

Netflix ilmoitti 9. lokakuuta brittihovista kertovan The Crown-sarjan kuudennen kauden tarkan julkaisuajankohdan. Kuudes kausi julkaistaan kahdessa osassa: ensimmäinen osa 16. marraskuuta ja toinen osa 14. joulukuuta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kauden julkaisu on jaettu useampaan osaan. 

The Crownin näyttelijät ovat vaihtuneet kahden kauden välein heijastamaan eri vuosikymmenten ikääntyneitä hahmoja. Kuningatar Elisabetia on näytellyt kolme eri näyttelijää: Claire Foy, Olivia Colman ja Imelda Staunton. Staunton otti Elisabetin roolin haltuun viidennellä kaudella ja saattaa sen nyt kuudennella kaudella päätökseen. 

Netflix mukaan kuudes kausi kattaa tapahtumia vuosilta 1997–2005. Kauden ensimmäisessä osassa Elizabeth Debicki nähdään prinsessa Dianana, Dominic West esittää kuningas Charlesia, Jonathan Pryce toistaa roolinsa prinssi Philipina ja Lesley Manville prinsessa Margaretina. Salim Daw ja Khalid Abdalla ovat myös palanneet Mohamed Al Fayediksi ja Dodi Al-Fayediksi. Rufus Kampa ja Fflyn Edwards debytoivat nuorina prinssi Williamina ja prinssi Harryna.

Kuudennen kauden neljä ensimmäistä jaksoa seuraavat Dianan ja Dodin suhdetta ennen kuolemaan johtunutta auto-onnettomuutta, joka tapahtui Pariisissa vuonna 1997. Muun muassa People on aiemmin vahvistanut, ettei törmäyshetkeä tulla näyttämään sarjassa. 

Alta voit katsoa Netflixin julkaiseman videon The Crownin kuudennen kauden julkaisusta.

Kuudessa seuraavassa jaksossa monarkia elää myrskyisää aikaa julkisuudessa. Ikääntyvä kuningatar pohtii monarkian tulevaisuutta Charlesin ja nykyisen kuningatar Camillan myötä sekä prinssi Williamin ja nykyisen prinsessa Catherinen  osalta. 

Kauden toisessa osassa Ed McVey esittää prinssi Williamia ja Luther Ford prinssi Harrya. Meg Bellamy astuu valokeilaan Catherinen roolissa. 

Vaikka viidennen tuotantokauden oli alun perin tarkoitus olla sarjan viimeinen, niin Netflix ilmoitti kuitenkin vuonna 2020, että sarjaa jatketaan.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat