Teuvo Hakkarainen selittää tuloihinsa ja veronmaksuihinsa liittyviä epäselvyyksiä

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kommentoi tiistaina tiedotteessaan häneen liittyvää uutisointia. 

Ilta-Sanomat kertoi eilen maanantaina, että sen tietojen mukaan poliisi selvittää, onko Teuvo Hakkarainen syyllistynyt rikokseen. 

IS:n mukaan Verohallinto on toimittanut Sisä-Suomen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa se pyytää poliisia tutkimaan, onko "eräs luonnollinen henkilö laiminlyönyt verotusta varten säädetyn velvollisuutensa veron välttämistarkoituksessa Euroopan parlamentilta saamiensa tulojen osalta". 

IS:n tietojen mukaan kyse olisi Hakkaraisen tuloihin ja veroihin liittyvistä epäselvyyksistä.

Poliisin selvitys ei tarkoita, että Hakkarainen olisi syyllistynyt rikokseen.

Näin Hakkarainen selittää

Hakkaraisen mukaan tutkinta kohdistuu siihen, miksi hän ei ole tehnyt selvitystä verottajalle europarlamentista saamistaan tuloista, jotka ovat julkisia.

– Tulin valituksi vuonna 2019 europarlamenttiin, työ alkoi heinäkuussa. Sain tuolta puolelta vuodelta veronkorotuksen, koska en ollut tehnyt verottajalle ilmoitusta tuloistani europarlamentista. Maksoin kaiken pois.

Hakkarainen sanoo tiedotteessaan, että verottaja pyysi poliisia selvittämään asiaa tuloselvitysten takia, ei maksamattomien verojen takia.

– Verottaja ei siis karhua minulta mitään maksua, koska kaikki on maksettu. Meppinä ollessani olen maksanut veroni aina jälkiveroina. Korostan, ettei minulla ole verovelkaa. Kaikki olen maksanut asianmukaisesti viimeistä myöten, ainoastaan selvitys puuttuu ja siihen olen syyllinen.

Hakkarainen sanoo, ettei hänellä ole salattavaa veroasioissa.

– Olen hoitanut veronmaksuni meppinä ollessani, kuten olen hoitanut myös aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat