IS: Onko Teuvo Hakkarainen laiminlyönyt verotusta? Poliisi selvittää asiaa

Poliisi selvittää, onko europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen syyllistynyt rikokseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Sisä-Suomen poliisi kertoo Ilta-Sanomille, että Verohallinto on toimittanut sille tutkintapyynnön. Poliisia pyydetään tutkimaan, onko "eräs luonnollinen henkilö veron välttämistarkoituksessa laiminlyönyt verotusta varten säädetyn velvollisuutensa Euroopan parlamentilta saamiensa tulojen osalta".

Poliisi ei täsmennä, kenestä on kyse eikä mille ajanjaksolle selvitys kohdistuu. IS:n mukaan kyse on Hakkaraisen vero- ja tuloepäselvyyksistä.

 Olen luvannut puoluesihteerille, että en kommentoi mihinkään asiaan nyt mitään, Hakkarainen sanoi Ilta-Sanomille.

Hakkarainen ilmoitti reilu viikko sitten olevansa ehdolla eurovaaleissa, minkä perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää tyrmäsi julkisuudessa. Hakkarainen arveli tuolloin, että hänen eurovaaliehdokkuutensa epäämisen syy oli julkaisu viestipalvelu X:ssä tai "muut poliittiset syyt".

Keski-Suomen perussuomalaiset ovat IS:n mukaan lähettäneet perussuomalaisten puolue­hallitukselle vetoomuksen, jossa vaaditaan Hakkaraisen asettamista eurovaaliehdokkaaksi kesäkuun vaaleissa.

Teuvo Hakkaraisella ei ollut vuonna 2020 lainkaan verotettavia tuloja Suomessa. Europarlamentaarikko Hakkarainen ihmetteli asiaa IS:lle itsekin marraskuussa 2021. Hän kertoi tuolloin maksaneensa veroja sekä Belgiaan että Suomeen. Verohallinto ei kommentoinut IS:lle, onko sillä vireillä tutkimuksia Hakkaraiseen liittyen. Se kertoo kuitenkin valvovansa sekä kotimaisia että ulkomaisia tuloja.

Juttua täydennetty tiedolla Keski-Suomen perussuomalaisten vetoomuksesta kello 15.12.

Lue myös:

    Uusimmat