Teuvo Hakkarainen ei ole perussuomalaisten ehdokkaana – näin hän kommentoi asiaa

Teuvo Hakkarainen ei ole perussuomalaisten ehdokas eurovaaleissa, näin Purra kommentoi 0:52
Teuvo Hakkarainen ei ole perussuomalaisten ehdokas eurovaaleissa, näin puolueen puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi asiaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vahvisti MTV:n Asian ytimessä -ohjelmassa, että europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ei ole perussuomalaisten ehdokkaana kesän eurovaaleissa. Hakkarainen kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Purra ei kertonut syytä sille, miksi puolue ei aio asettaa Hakkaraista ehdokkaaksi.

Teuvo Hakkarainen kertoi MTV Uutisille puhelimitse, että hänellä ei ole tietoa siitä, että mistä syystä häntä ei valittu puolueen ehdokkaaksi.

Hakkarainen sanoi helmikuun lopulla tavoittelevansa vaaleissa jatkokautta Brysselissä. Hakkarainen julkaisi asiasta myös erillisen lehdistötiedotteen.

Hakkarainen kertoo olettaneensa, että istuvat mepit yleensä ovat automaattisesti ehdokkaina.

– Se on ollut kirjoittamaton sääntö, Hakkarainen sanoo.

Poliisi tutkii epäselvyyksiä

Perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää sanoi aiemmin, että ei osaa sanoa, mistä Hakkaraisen väärinkäsitys on johtunut.

Vuorenpään mukaan Hakkarainen on ollut tietoinen siitä, että hän ei tule olemaan ehdokkaana.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin poliisin selvittävän onko Hakkarainen syyllistynyt rikokseen. IS:n mukaan kyse on Hakkaraisen vero- ja tuloepäselvyyksistä.

Hakkaraisen mukaan tutkinta kohdistuu siihen, miksi hän ei ole tehnyt selvitystä verottajalle europarlamentista saamistaan tuloista, jotka ovat julkisia.

– Ilmoitus ainoastaan vain myöhästyi, ja tuollaisesta voi kuka tahansa tehdä tutkintapyynnön.

Hakkarainen katsoo, että ehdokkuuden epäämisen syynä olisi muut syyt kuin nyt käynnissä oleva poliisin selvitys.

Poliisin selvitys ei tarkoita, että Hakkarainen olisi syyllistynyt rikokseen. Hakkarainen kertoo maksaneensa kaikki verot viimeistä penniä myöten.

Lue myös:

    Uusimmat