Testi: Tämä laite tekee sykevyöstä tarpeettoman

Garminin uusi Forerunner 225 -juoksukello on liikkuvan vaivaton kaveri.

Hinta 319 €

Tykkäsimme

  • Akun kestosta
  • Sykkeen helposta mittauksesta
  • Keveydestä

Emme tykänneet

  • Korkeasta rakenteesta

Erilaiset aktiivisuusrannekkeet ja älykellot ovat lisänneet suosiotaan nopeasti viime vuosina. Garminin uusin tuote kilpailuun on sykemittarilla ja sisäisellä GPS:llä varustettu juoksukello. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei erillisen sykevyön käyttämiselle arkipäivän liikunnassa enää ole tarvetta, joten treeneihin lähtö tapahtuu aiempaa vaivattomammin.

Forerunner 225:n sykkeenmittaus perustuu optiseen anturiin. Käteen suunnataan kellon taustalla olevasta lähteestä valoa ja syke mitataan palautuvan valon avulla. Anturi havaitsee ranteessa tapahtuvat verenkierrosta johtuvat muutokset ja määrittää sykkeen näihin tietoihin perustuen. Tarkkuuden parantamiseksi rannekkeessa on erillinen silikonikaulus, joka estää ulkopuolelta tulevan valon pääsyn anturiin. Laitteen pariksi voi toki liittää myös perinteisen sykevyön, joka takaa tarkemman sykkeenmittauksen.

Normaalissa kellotilassa Garmin on akun suhteen säästeliäs ja parhaimmillaan yhdellä latauksella pärjää valmistajan mukaan neljä viikkoa. GPS- ja syketoimintoja käyttäessä toiminta-aika on noin 10 tuntia. Lataus tapahtuu erillisellä lataustelakalla, jonka kautta data myös voidaan siirtää tietokoneelle tarkasteltavaksi. Muistiin mahtuu yhteensä 200 tuntia suoritustietoja. Telakkaa kätevämpi tapa tiedon purkuun on kuitenkin bluetoothilla toimiva Garmin Connect Mobile -sovellus, jonka avulla tiedot saa hetkessä nähtäville älypuhelimeen.

Arkipäiväisessä käytössä kello seuraa käyttäjänsä aktiivisuutta askeleiden muodossa. Kellosta pystyy tarkistamaan askeleiden lisäksi kulutetut kalorit. Käyttäjän aktivoimiseksi se kehottaa aina tunnin paikallaan olemisen jälkeen liikkumaan, mikä on etenkin toimistotyössä hyvä muistutus pienelle jaloittelulle. Kello muistaa käyttäjänsä aktiivisuusasteen ja sopeuttaa päivittäistä askeltavoitetta aktiivisuuden mukaan.

Käytön kannalta pehmeä ja joustava silikoniranneke on miellyttävän tuntoinen kädessä myös pitemmällä käyttöjaksolla. Myös kellon keveys, painoa vain 54 grammaa, on eduksi miellyttävän käytettävyyden kannalta. Ainoastaan korkea rakenne on pitkähihaisten paitojen ja hansikkaiden kanssa häiritsevä.

Kellon käyttöliittymä on varsin selkeä ja helposti opittava. Suorituksen aikana näytöltä voi tarkkailla kokonaisaikaa ja -matkaa, etenemistahtia sekä sykettä. Kello näyttää myös sykealueet, jotka oletusarvoisesti lasketaan vähentämällä oma ikä luvusta 220. Kaikki harjoitustiedot näkee kätevästi Garmin Connect -palvelusta verkosta tai Mobile -sovelluksesta älypuhelimella. Näiden kautta voi myös luoda omia harjoituksia sekä treenata yhteisöllisesti muiden saman merkin laitteita käyttävien kanssa vertailemalla tuloksia samoilla reiteillä.

KENELLE Garminin uusi GPS-kello on oivallinen apuväline urheilua ja kuntoilua aktiivisesti harrastavalle, tai sitä aloittavalle. Sykevyön puuttuminen laskee kynnystä omien treenitietojen taltioimiseen ja analysoimiseen, mistä on paljon hyötyä etenkin kokemattomalle urheilijalle. Aktiivisuuden seuranta myös kannustaa liikkumaan edes pieniä määriä säännöllisesti pitkin päivää.

Lue myös:

    Uusimmat