Terveytensä kanssa kamppaillut Norjan kuningas Harald, 87, joutui leikkaukseen Malesiassa

Norjan kuningas Haraldille, 87, on laitettu Malesiassa väliaikainen sydämentahdistin.

Norjan hovi päivitti 2. maaliskuuta tietoa kuningas Haraldin, 87, terveydentilasta. Tiedotteen mukaan kuninkaalle on laitettu leikkauksessa väliaikainen sydämentahdistin. Leikkaus tehtiin Sultanah Malihan sairaalassa, joka sijaitsee Langkawilla, Malesiassa. 

–  Sydämentahdistin istutettiin alhaisen sydämen sykkeen vuoksi. Päätös tehtiin aiemmin tänään, ja toimenpide onnistui hyvin. Hänen Majesteettinsa voi olosuhteisiin nähden hyvin, mutta tarvitsee edelleen lepoa. Toimenpide tekee kotiinpaluun turvallisemmaksi Hänen Majesteettinsa kuninkaan henkilökohtaisen lääkärin Bjørn Bendzin mukaan, tiedotteessa sanotaan. 

Tiedotteen mukaan kuninkaan kuljetus Norjaan tapahtuu todennäköisesti lähipäivinä. 

Viimeksi kuningas sairastui vain muutamia viikkoja sitten tammikuussa hengitystieinfektioon. Hän on käynyt viime vuosien aikana sydänleikkauksessa ja joutunut sairaalaan niin hengitystieongelmien kuin infektioiden vuoksi. 

Yli kolme vuosikymmentä valtaistuimella istunut kuningas Harald ilmoitti tammikuun lopulla, ettei hän heikentyneestä terveydentilastaan huolimatta aio luopua kruunusta. 

Hän toisti kantansa sen jälkeen, kun Tanskan kuningatar Margareeta luopui yllättäen kruunustaan tammikuun puolivälissä.

– Pidän kiinni siitä, mitä olen aina sanonut. Vannoin valan Stortingetille (parlamentille), ja se on elinikäinen, Euroopan vanhin hallitsija Harald sanoi tuolloin vierailullaan lehdistökeskuksessa Oslossa.

Lue myös:

    Uusimmat