Mainos

Terveystieto innostaa syksyn ylioppilaskokelaita

Ensimmäistä kertaa ylioppilaskirjoituksissa mukana olevaan terveystiedon kokeeseen on ilmoittautunut 3600 oppilasta.

Syksyn ylioppilaskirjoituksissa ensimmäistä kertaa mukana oleva terveystiedon koe kiinnostaa ylioppilaskokelaita.

Terveystiedon koe on toiseksi suosituin reaaliaineiden kokeista. Siihen on ilmoittautunut 3600 kokelasta. Reaaliaineista suosituin on historia, johon on ilmoittautunut lähes 4000.

Eniten on romahtanut äidinkielen kokeeseen ilmoittautuneiden määrä. Viime syksynä äidinkielen kokeeseen osallistui liki 17 000 kokelasta, nyt vain 6000.

- Viime syksynä monet halusivat varmuuden vuoksi suorittaa vielä vanhanmallisen äidinkielen kokeen. Uskoisin, että tässä on jonkinlainen siirtymävaihe menossa ja äidinkielen syksyinen suosio jälleen tasoittuu, sanoo Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Anneli Roman.

Nykyään äidinkielen koe koostuu tekstitaidon kokeesta ja esseekokeesta.

Pitkän englannin suosio kestää

Kielistä syksyllä kirjoitetaan eniten pitkää englantia. Sen suosio on pysynyt syksyn kirjoituksissa melko vakaana. Tänä syksynä englannin pitkän oppimäärän kokeessa ahertaa noin 15 000 ylioppilaskokelasta.

- Pitkän englannin suorittajien määrässä on nyt pientä laskua, mutta kaikkiaan se on ollut monta vuotta todella suosittu syksyihin. Tasokin on ollut korkea, Roman kertoo.

Yhteensä syksyn ylioppilaskirjoituksiin on ilmoittautunut runsaat 36 000 kokelaista, joista lähes 5400 voi saada tutkintonsa valmiiksi.

Kirjoitukset alkavat maanantaina 10. syyskuuta, jolloin kokelailla on edessään toisen kotimaisen kielen kuullunymmärtämiskokeet. Kirjalliset kokeet alkavat saman viikon lopulla eli perjantaina 14. syyskuuta äidinkielen tekstitaidon kokeella.

Kokeet päättyvät suurimmalla osalla kokelaista maanantaina 1. lokakuuta vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.