Mainos

Terveystalon plastiikkakirurgiset hoitajat kävivät verkkovieraina – lue mitä vastattiin!

Terveystalon plastiikkakirurgiset sairaanhoitajat kävivät Helmessä verkkovieraina vastaamassa lukijoiden esittämiin kysymyksiin koskien sekä pienempiä että suurempia plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Lue mitä asiantuntijoilta kysyttiin ja mitä he vastasivat!

Helmen verkkovieraina kävivät tiistaina 27.3 kello 15-17 Terveystalon plastiikkakirurgiset vastuuhoitajat Marja-Liisa Lehtinen Tampereen toimipisteestä, Henna Mustaniemi Kampin toimipisteestä sekä Susanna Tolonen Kampin toimipisteestä. Kysymyksiä asiantuntijoille esitettiin plastiikkakirurgian kaikilta laidoilta.

Moikka. Olen 28-vuotias nainen ja kysymys koskee sitä, että minulla on paljon irtoluomia ja ne ovat arkoja ja kipeitä. Miten niiden poisto tapahtuu ja miten niitä voidaan hoitaa? Toinen kysymykseni koskee raskausarpia. Niitä on vatsan alueella ja joskus ne ovat kipeitä ja näkyvät hyvin. En ole synnyttänyt. Vartaloltani olen pyöreä. Johtuvatko ne pyöreydestäni? Miten ne saisi hoidettua pois?

T: Omena83

Riippuen siitä ovatko luomet koholla olevia vai eivät, niitä voi joko leikata, laseroida tai "rapsuttaa" kyretillä. Etenkin jos luomet ovat kipeitä, on syytä hakeutua ihotautilääkärin tai plastiikkakirurgin vastaanotolle. Voit myös olla yhteydessä suoraan hoitajaan, joka neuvoo sinua puhelimitse.

Hei, olen 60-vuotias nainen. Kasvojeni iholle on ilmestynyt muutama sinisenpunainen katkennut verisuoni. Millaisia toimenpiteitä on olemassa ko. asian korjaamiseen pois kasvoilta? Peitepuikot eivät riitä poistamaan sinertäviä "hiussuonia".

T: Minni

Kyseeseen tulisi tapauksessasi niin kutsuttu KTP-laserhoito. KTP-laser vaalentaa verisuonen. Ihoalue vaatii yleensä 1-3 hoitokertaa. Hoito on mahdollista mihin vuodenaikaan tahansa. Pienen alueen kuten poskien KTP-laserhoito maksaa noin 395 euroa kerta.

Miten saisin nenän vieressä olevat punaiset verisuonet hoidettua ilman kirurgista leikkausta?

T: Hulda

Katso edellinen vastauksemme koskien KTP-laserointia.

Moro! Olen 23-vuotias mies ja ongelmana on punoittava nenä. Olen käynyt kolme kertaa KTP-laserhoidossa, jolla hoidettu pintasuonia ja punoitusta. Verisuonet ovat kyllä hävinneet, mutta nenä punoittaa vieläkin melkoisesti. Erittäin ärsyttävä vaiva, vielä kun muualta kasvoista olen todella vaalea. Olisiko mahdollisesti jostain muusta laserista apua? Tai mahdollisesti jostain muusta toimenpiteestä?

T: PetteriP

Ajan kuluessa tilanne korjaantunee ja rauhoittunee. Vielä ei kannata miettiä uusia laserhoitoja.

Millä menetelmällä ihan silmän vierestä poistetaan luomi?

T: Kysyjä

Ihomuutos on silmänkin vierestä vaivatonta hoitaa polikliinisesti joko laserilla, radiofrekvenssillä tai perinteisesti veitsellä.

Olen kuullut, että Botox estää hikoilua, jos sitä laitetaan esimerkiksi kainalon alueelle, onko tämä totta?

T: mamma

Tämä pitää paikkansa. Botoxilla voi hoitaa myös liikahikoilua.

Minulla on todella pieni leuka. Onko siihen muuta apukeinoa kuin implantin leikkaaminen?

T: Nainen -76

Täyteainehoidoilla voi saada väliaikaista volyymia leukaan.

Hei, olen 38-vuotias mies. Kysymykseni on se, että saadaanko ns. brow-liftillä hyvä ja pysyvä tulos painavien kulmakarvojen ongelmaan? Kaipaan freshiä ilmettä silmiin ja kasvoille. Olen kuullut, että leikkaustulos kestää noin vuoden, ja sitten ongelma vähitellen palaa. Kiitos vastauksesta ja hyvää kevättä!

T: Sir Saggy Brows

Kevyempänä ratkaisuna ehdottaisimme ikäisellesi miehelle botox-pistoksia otsan alueelle ja kulmien seudulle. Asiakkaamme ovat olleet yleensä hyvin tyytyväisiä näihin. Vaikutus ei toki ole pysyvä. Vanhemmalle miehelle kokemuksemme mukaan paras ratkaisu on joko yläluomileikkaus ja brow-lift yhdistettynä tai otsankohotusleikkaus.

Hei! Kun tulee ylä- ja alaluomileikkaukseen, kauanko kestää leikkauksen jälkeen, että kehtaa mennä taas ihmisten ilmoille? Saako alaluomileikkauksella poistettua silmäpussit vaikka ne roikkuisivat kuinka alhaalla, vai onko tähän jokin muu keino?

T: silmäpussinainen

Toipuminen on yksilöllistä. Toipumiseen on syytä varata aikaa ainakin pari viikkoa. Alaluomileikkaus korjaa silmäpussit.

Moi! Mitä maksaa leikkaus, jossa korjataan sekä ala- että keskikasvot ja silmäpussit eli alasilmäluomet?

T: Ossi

Arvioisimme leikkausten hinnaksi paikallispuudutuksessa alkaen 5500 euroa, mutta lopullisen hinnan saamiseksi on syytä tulla plastiikkakirurgin vastaanotolle.

Painonmuutoksien seurauksena on kaulalle jäänyt ärsyttävä heltta, josta haluaisin päästä eroon! Ei auta kasvojumpat eikä kaulan kiinteytyskoneet. Vinkkejä? Kasvojen osakohotus? Kemiallisia hoitoja? Pieni rasvaimu? Jääkö muuten rasvaimusta jäljelle roikkuva nahka ja miten sen saa pois?

T: Kaikki vinkit tervetulleita

Kuvailemastasi heltasta pääsee ehkä parhaiten eroon kirurgisin toimenpitein. Pieneen ihoylimäärään saattaa auttaa myös Thermage-hoito(radiofrekvenssihoito).

Voiko rasvaimun tehdä kenelle vain, vai pitääkö olla jotain kriteerejä, kuten niin-ja-niin-isot reidet?

T: Karty

Rasvaimun voi tehdä periaatteessa kaikille perusterveille ihmisille, jotka kokevat, että heillä on ylimääräisiä rasvakertymiä vartalossaan. Rasvaimun voi tehdä myös hyvin pienelle alueelle, kuten nilkkoihin tai leuan alle.

Millaisella hoidolla nk. ratsupaikat (reisien ulkosyrjällä) saa poistettua. Vain rasvaimullako? Olen painoindeksin alarajoilla, joten liikakiloista ei ole kyse. Olen urheilullinen, mutta treenaamalla eivät ole mihinkään lähteneet. Onko hoitoja suonikohjuihin tai selluliittiin olemassa? Paljon maksavat ja onko toimenpiteissä riskejä?

T: mimmu

Myös pienempiä alueita on mahdollista hoitaa. Katso aiempi vastauksemme rasvaimua koskien.

Onko olemassa minkäänlaista tapaa saada pohkeita tai nilkkoja kapeammaksi esimerkiksi leikkauksen avulla?

T: Paksunilkka

Pohkeita ja nilkkoja voi hoitaa muun muassa rasvaimulla. Katso aikaisempi vastauksemme rasvaimusta.

Mitä kustantaa rasvaimu leuan alle?

T: Hannele

Rasvaimu leuan alle paikallispuudutuksessa maksaa alkaen 1500 euroa.

Voiko leukaa muokata hieman kookkaammaksi?

T: nainen

Leukaa on mahdollista muokata kookkaammaksi implantin avulla.

Jos tulee vaikka rasvaimuun, voiko sen tuloksen pilata jotenkin, esimerkiksi syömällä liikaa?

T: :P

Rasvaimu ei ole laihdutuskeino. Tuloksen pysyvyyden ehtona on terveellinen ruokavalio ja liikunta.

Hei! Haluaisin kysyä voiko nenää muotoilla muuten kuin leikkauksella? Nenäni varressa on sellaiset näkyvät rustot. Voisiko nenän ilmettä siis pehmentää vaikkapa jollain täyteaineilla?

T: Pirkko

Nenän muotoa voi kohentaa myös täyteaineilla kuten hyaluronihapolla, mutta tulos ei ole pysyvä.

Voiko ison nenän leikata heti normaalin suomalaisen naisen nenän kokoiseksi, vai onko jotain riskiä siinä, että kudosta joudutaan poistamaan paljon?

T: Siis todella ison nenän omistaja

Lääkäri tekee aina leikkaussuunnitelman ja asiakkaan niin halutessa myös kuvamanipulaation asiakkaasta. Nenän pystyy leikkaamaan yhdellä kertaa. Nenäleikkausta harkitseville suosittelemme maksutonta neuvontakäyntiä Terveystalon plastiikkakirurgisen hoitajan vastaanotolla.

Kuinka yleinen nenäleikkaus on miehillä?

T: Tom

Nenäleikkauksia tehdään yhtä usein niin miehille kuin naisillekin, tänä päivänä ehkä useammin miehille. Nenäleikkauksesta toipuminen vie tavallisesti muutaman viikon. Lisätietoja saat puhelimitse tai plastiikkakirurgisen hoitajan maksuttomalta neuvontavastaanotolta. Katso yhteystietomme osoitteesta terveystalo.com/plastiikkakirurgia.

Jos tehdään yläluomileikkaus, voiko palata töihin jo viikon kuluttua? Voiko mustelmia jo tuolloin peittää meikillä? Mihin kohtaan mustelmat tarkkaan ottaen tulevat?

T: Merzy

Todennäköisesti töihin voi palata jo viikon päästä. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua leikkauksesta, jonka jälkeen meikkiä voi jälleen käyttää. Mustelmat tulevat yleensä silmän alle ja ne saa hyvin peitettyä peitevoiteella. Leikkauksen jälkihoitoon saat meiltä ohjeet.

Haluaisin kevyen alakasvojen kohotuksen ja kaksoisleuan pois. Mikä on kevyin käsittely veltostuneen ihon kiristykseen? Nostetaanko aina myös kasvojen lihaksia, en haluaisi sitä ainakaan vielä? Mikä on budjetti noin arviolta? Tarvitaanko leikkauksessa nukutusta?

T: riina

Kevyin vaihtoehto on Thermage-radiofrekvenssihoito, joka ei vaadi nukutusta. Hoito kiinteyttää ja kohottaa kasvoja sekä parantaa ihon väriä. Yksi hoitokerta riittää. Lopullinen tulos näkyy noin puolen vuoden kuluttua. Hintaa toimenpiteelle kertyy noin 2500 euroa.

Minkä ikäisenä voi tehdä ensimmäisen kasvojenkohotuksen? Olen hieman yli kolmekymmentä, mutta posket roikkuvat. Auttaako kasvojumppa?

T: Murmeli

Ikäisellesi esimerkiksi rasvansiirto tai täyteaineet ovat ehkä kasvojenkohotusta parempi vaihtoehto. Thermage-hoitoa(radiofrekvenssihoito) voisi myös harkita, se kohottaa hieman kasvoja. Usein sopiva ratkaisu löytyy maksuttomalta hoitajan neuvontavastaanotoltamme.

Hei, haluaisin kysyä voidaanko silmäluomien ylä- ja silmäpussien leikkaus tehdä samana päivänä? Tehdäänkö se laser- vai normaalileikkauksena? Myös molempien leikkauksien hinta olisi kiva tietää. Kiitos vastauksesta.

T: My Way

Voi tehdä ja kannattaakin tehdä samalla kertaa. Normaali leikkaus on usein paras vaihtoehto. Sekä ylä- että alaluomien leikkauksen hinta on yhteensä noin 3120 euroa. Pelkkien yläluomien leikkaus maksaa alkaen 980 euroa.

Haluaisin tulevaisuudessa rintojenpienennysleikkaukseen. Olen aina inhonnut rintojani, koska ne ovat minulle aivan liian isot: 75C. Kuinka pieneksi voisin leikkauttaa rintavarustukseni? En kehtaa pitäää hyviä vaatteita, koska ihmiset kiinnittävät huomionsa heti rintoihini. Olen yrittänyt myös pysyä mahdollisimman hyvässä kunnossa, mutta hyvistä liiveistä ja kunnosta huolimatta painovoima vetää rintojani alaspäin. Minulla on myös skolioosi, jota roikkuvat, painavat rinnat pahentavat entisestään.

T: riippurinnat, 20v

Rintojenpienennys on yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista toimenpiteistä Suomessa. Liian isot rinnat saattavat haitata tai hankaloittaa elämää. Rintojen koko suunnitellaan aina plastiikkakirurgin kanssa asiakkaan toiveiden mukaan.

Voiko rintojen suurennuksen maksaa osissa kuukausittain?

T: helmi

Terveystalon Kampin ja Tampereen toimipisteissä osamaksu on mahdollinen.

Paljon rintaimplantit edullisimmillaan maksavat Terveystalolla?

T: nainen

Kustannusarvio on 4630 euroa, johon lisätään valitut implantit, joiden hinta on alkaen 750 euroa/pari.

Hei! Onko rintoja mahdollista suurentaa pysyvästi rasvansiirron tai muun täyteaineen avulla? Olen kuullut, että tulos on harvoin pysyvä ja monet ovat maksaneet turhasta jouduttuaan uusimaan rasvansiirron tms. Osa rasvasoluista varmasti häviää, mutta onko mitään takeita, että edes suurin osa rasvasta jäisi paikoilleen?

T: Ei implantteja

Rasvansiirrolla on mahdollista suurentaa rintoja. Yksi siirtokerta ei välttämättä tuo haluttua lopputulosta. Rasvansiirto on kehittynyt viime vuosina paljon, joten sitä kannattaa kyllä harkita yhtenä vaihtoehtona.

Minulle on laitettu rintaimplantit. Nyt näyttää siltä, että toisen rinnan implantti on "irronnut" toiselta puolelta, implantti on alkanut liikkumaan ihon alla eri lailla kuin aiemmin. Mitä asialle on tehtävissä? Uusintaleikkaus? Miten todennäköistä on, että implantti ei kiinnity uudenkaan leikkauksen jälkeen kunnolla?

T: Sormi suussa

Sinun olisi hyvä hakeutua plastiikkakirurgin vastaanotolle, jotta saat lähetteen mammografiaan ja ultraääneen, sillä tilanne kannattaa tutkia huolella, jotta hoitosuunnitelma voidaan tehdä. Todennäköisesti implantti on vaihdettava.

Olen pian saamassa viimeisetkin liikakilot pois. Ainoa ongelma on se, että raskauden ja lihavuuden jälkeen taitaa jäädä kamala vatsamakkara roikkumaan. Mitä tälle kannattaisi tehdä ja mitkä riskit siinä tulee olemaan? Missä hinnoissa liikutaan, mikäli sitä lähtee leikkaamaan pois?

T: Pois vatsamakkarat

Tilanteesi koskettaa useita muitakin suomalaisia naisia. Kyseeseen tulisi tapauksessasi vatsanmuotoiluleikkaus eli abdominoplastia. Leikkauksessa löystyneet vatsalihakset palautetaan entiselleen ja ylimääräinen iho poistetaan. Leikkauksen arpi jää bikinirajaan. Leikkaukseen liittyvät riskit arvioidaan tapauskohtaisesti. Perusterveellä ja hoito-ohjeita noudattavalla ihmisellä leikkausriskit ovat minimaaliset. Kustannusarvio on alkaen 5500 euroa, johon tarpeen tullessa lisätään myös yöpyminen ja tukitekstiilit.

Ikuinen päänvaivani on nahkavyölaukku vatsassa parin lapsen jäljiltä. Kauanko tämän korjaamiseksi tehty leikkaus kestää ja paljonko se maksaa? Kuinka kauan kestää toipuminen tästä leikkauksesta?

T: mamma

Abdominoplastiasta toipuminen vie yleensä 6-8 viikkoa. Hintaa koskien katso aiempi vastauksemme.

Hei! Molemmissa korvissani on reiät, joista toinen on revennyt suhteellisen pahasti. En pysty pitämään siinä painavia tai roikkuvia korvakoruja lainkaan – näyttää aivan siltä, että kyseinen reikä voisi revetä kokonaan. Pystyykö näinkin pienelle, mutta kiusalliselle tapaukselle tehdä mitään?

T: Kultakorut vain haaveena

Kyllä, kyseessä on pieni polikliininen toimenpide. Toimenpiteessä vanha reikä korjataan siistiksi. Hinta-arvio toimenpiteelle on noin 300 euroa.

Hei! Mikä olisi paras hoitovaihtoehto aknearville? Minulle on aikoinaan tehty TCA-kuorinta, joka kylläkin auttoi hieman. Siltikin kasvoissa on pientä kuoppaa ja epätasaisuutta, iho on myös hieman veltto. Miten pääsisin näistä eroon?

T: toiveissa sileä iho

Kohdallasi voisi harkita Fraxel-laseria. Myös salisyylihappokuorinta on mahdollinen. Molempia hoitoja on syytä ottaa sarjahoitoina(noin 1-5 kertaa) Jos arvet ovat hyvin laakeita, on vaihtoehtona myös niiden täyttäminen esim. omalla rasvalla.

Mitä voi tehdä raskausarpiselle vatsalle?

T: Arpimaha

Raskausarpien hoitaminen on haastavaa. Niitä voidaan joissakin tapauksissa hoitaa laserilla, mutta raskausarvet vaativat usein monia hoitokertoja ja tulokset ovat olleet aika vaatimattomia.

Hei! Voiko 12-vuotiaalle lapselle tehdä arpikorjauksen kasvoihin? Kaatumisen seurauksena nenän viereen tuli noin yhden sentin mittainen melko syvä haava, joka ommeltiin kasaan yhdellä tikillä päivystyksessä. Tapaturmasta on nyt noin pari vuotta ja haava on parantunut hyvin. Lapsen hymyillessä tai nauraessa tikin kohta venyy ns. väärään suuntaan, arpi menee lommolle ja "katkeaa" keskeltä. Muuten arpi ei ole haittaava. Muuttuuko arpi vielä lapsen kasvaessa eli kannattaako vielä odottaa vai mitä tässä pitäisi oikein tehdä?

T: Huolestunut äiti

Jos arpi häiritsee, voisi sitä harkita hoidettavaksi jo nyt. Suosittelisimme kuitenkin, että odotatte teini-ikään(16-17-vuotiaaksi). Arpikorjauksessa voidaan arven suuntaa muuttaa niin, että se kulkee ihon poimujen mukaisesti.

Kuinka kauan syntymämerkin poiston arpeutuminen kestää, että siinä ei näkyisi enää hirveää jälkeä? Jalka leikattiin lokakuun lopussa paikallispuudutuksella.

T: Hannie

Vasta noin puolen vuoden jälkeen kudos on parantunut. Niin kauan kuin arpi punottaa, sitä kauemmin sitä on syytä hoitaa esimerkiksi arvenhoitotuottein(muun muassa apteekeista).

Olen joskus teininä kaatunut mopolla asfalttiin ja kasvoissani on vieläkin muutamat arvet jotka ovat jääneet tummiksi. Arvet on ollut minulla nyt noin 15 vuotta. Olisiko sitten jäänyt likaa asfaltista haavoihin, kun arvet on siniset. Kysymykseni on, että saako näitä tummia arpia pois ja jos saa, niin millä hinnalla?

T: Kaahari

Haavoihin on luultavasti jäänyt jotakin vierasta ainesta esim. hiekkaa. Arpia voi hoitaa arpikorjauksella ja kustannusarvion saat tulemalla plastiikkakirurgin vastaanotolle, hinta riippuu arpien määrästä ja laajuudesta.

Onko myös c-hepatiitin kantajalla mahdollisuus plastiikkakirurgiseen toimenpiteeseen ja maksaako se ekstraa?

T: Heltta

Totta kai. Esitiedoissa sinun tulee mainita asiasta. Toimenpiteet eivät maksa ylimääräistä.

Moikka! Kuinka kauan on odotettava vatsan alueen rasvaimun kanssa keisarinleikkauksen jälkeen?

T: Pimpula

Keisarinleikkauksen ja raskauden jälkeen kannattaa odottaa noin vuosi, kunnes imetys on lopetettu ja hormonitoiminta on normalisoitunut.

Hei! Tahtoisin saada kokonaispalvelua eli yhdeltä henkilöltä suunnitelmallista ohjelman luomista ongelmiini. Onko se mahdollista?

T: maria

Voit varata ajan haluamallesi plastiikkakirurgiselle hoitajalle tai suoraan plastiikkakirurgille. Meillä Terveystalossa sama hoitotiimi huolehtii asiakkaasta koko hoitoprosessin ajan. Voit tutustua asiantuntijatiimiimme osoitteessa terveystalo.com/plastiikkakirurgia.

Lue lisää aiheesta:

Artikkelin tarjoaa: Terveystalo

Kuva: MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja