Mainos

Tällaisia kauneusleikkauksia tehdään tavallisille suomalaisille naisille

Maailmantähtien innostus plastiikkakirurgiaan jättää helposti varjoonsa sen faktan, että useat tavalliset suomalaiset naisetkin ovat käyneet kauneusleikkauksessa tai harkitsevat sellaista. Hollywood-piireissä puhutaan usein etenkin Botox-pistoksista ja rintojen implanttisuurennuksista, mutta millaisia kauneusleikkauksia tehdään tavallisille suomalaisille naisille?

Suomalaisnaiset hakeutuvat plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin tavallisesti pirteämpää, raikkaampaa ja luonnollisempaa ulkonäköä tavoitellakseen. Vaikka silikoni-implantit ovat kasvattaneet suosiotaan, tehdään Suomessa myös valtava määrä muita plastiikkakirurgisia operaatioita luomenpoistoista koko vartalon muutosleikkauksiin.

Kevyet toimenpiteet – Tiesitkö, että luomenpoistokin on plastiikkakirurgiaa?

Suomessa tehdään Terveystalon asiantuntijoiden mukaan paljon plastiikkakirurgisia toimenpiteitä, jotka eivät vaadi lainkaan leikkausta. Injektiohoitojen ja erilaisten täyteaineiden tutuin käyttötarkoitus on silottaa kasvojen juonteita, mutta injektiohoidoista voi etsiä apua myös liikahikoiluun, migreeniin, tensiopäänsärkyyn tai erilaisiin lihasjännitystiloihin. Injektiohoidoista tunnetuimpia lienevät Botox-pistokset, joita tehdään paljon.

Luomenpoistot ovat hyvin yleisiä plastiikkakirurgisia operaatioita suomalaisten keskuudessa. Luomenpoistoon on usein nähtävissä kahdenlaisia syitä: joko luomesta halutaan eroon esteettisten seikkojen vuoksi tai luomi on aiheuttanut huolta esimerkiksi muuttuneen ulkonäön vuoksi. Luomia poistetaan tavallisesti laserilla tai perinteisellä leikkauksella.


Useilla silmäluomet alkavat roikkua ajan myötä. Vaikeimmissa tapauksissa roikkuvat silmäluomet voivat vaikuttaa jopa näkökykyyn. Suomessa silmäluomia korjataan paljon plastiikkakirurgisissa operaatioissa. Silmäluomiplastialla eli silmäluomien korjausleikkauksella tarkoitetaan plastiikkakirurgista operaatiota, jonka tarkoituksena on piristää silmiä ja avata katsetta.

Plastiikkakirurginen toimenpide voi parantaa arkea

Terveystalon asiantuntijat kertovat, että yleisimpien plastiikkakirurgisten hoitojen joukon kärkipäähän lukeutuva rintojen implanttisuurennus on useissa tapauksissa kaukana maailmantähtien rintavarustuksista syntyvistä mielikuvista. Implanteilla voidaan tavoitella esimerkiksi kooltaan symmetrisiä rintoja tai rintojen epätasaisten muotojen tasoittamista. Plastiikkakirurgit tekevät Suomessa myös rintarekonstruktioita eli rintasyöpäleikkauksen jälkeen uudelleen rakennettavia rintoja.

Suomessa tehdään paljon rintojen pienennysleikkauksia, joiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi suurien rintojen aiheuttamia niska- tai selkäsärkyjä. Suurten rintojen aiheuttamien terveyshaittojen vuoksi plastiikkakirurgin vastaanotolle hakeudutaan nykyisin usein jopa työterveyslääkärin lähetteellä.


Vatsan alueelle esimerkiksi laihdutuksen jälkeensä jättämää roikkuvaa vatsanahkaa hakeudutaan Suomessakin korjaamaan ahkerasti. Vatsan alueelle kohdistuvia plastiikkakirurgisia toimenpiteitä kutsutaan abdominoplastiaksi. Myös synnytyksen vuoksi vatsansa kimmoisuuden menettäneiden naisten vatsoja korjaillaan plastiikkakirurgisissa operaatioissa tiuhaan. Jopa useiden kilojen painoinen vatsanahka saattaa aiheuttaa hoikistuneelle paljon käytännön ongelmia ja häpeän tunnetta.

Kevät on kauneusleikkausten aikaa

Oma ulkonäkö on nykymaailmassa – niin Suomessa kuin ulkomaillakin – erityisesti naisille hurjan tärkeä. Etenkin keväällä tyytymättömyys saattaa nostaa päätään, kun talven jäljiltä vaatetus vähenee. Kevät onkin otollisinta aikaa käydä plastiikkakirurgisessa operaatiossa: toimenpiteestä on siten mahdollista parantua ennen kesää. Plastiikkakirurgisen toimenpiteen tuloksista on mukava nauttia kesällä, kun kroppa on parantunut kokonaan, eikä kesäisempiin vaatteisiin sonnustautumisen sijaan toipuvaa vartaloa tarvitse peitellä suojaavin vaattein.

Jos suunnittelee plastiikkakirurgista toimenpidettä, on kevät otollista aikaa toimenpiteelle myös arpien suhteen. Keväällä on lisäksi huomattavasti helpompi suojella mahdollisia leikkausjälkiä UV-säteiltä, joilta arkaa ihoa täytyy varjella jopa kuukausien ajan. On tärkeää muistaa, ettei plastiikkakirurgisen operaation jälkeen voi usein syöksyä suoraan rannalle – keho vaatii usein lepoa ja hoitoa toimenpiteen jälkeen. Arpien huolellinen hoito – ja erityisesti UV-säteiden välttely – on ensisijaisen tärkeää, jotta toimenpiteen lopputulos vastaisi odotuksia.

Uutta ulkonäköä etsimässä? Mitä muutoksia toivoisit ulkonäköösi? Klikkaa tästä ja kirjaa toiveesi, kolmen toive toteutuu – maksutta!


Kuvat:Terveystalo, Shutterstock

Artikkelin tarjoaa:Terveystalo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja