Mainos

Terroristi-iskua suunnitellut pariskunta narahti nolosti – kertoi suunnitelmastaan Twitterissä

Mohammed Rehman ja hänen vaimonsa Sana Ahmed Khan tuomittiin eilen Englannissa terrori-iskun suunnittelusta kauppakeskukseen tai Lontoon metroon.

Mohammed Rehman, 25, ja Sana Ahmed Khan, 24, suunnittelivat iskua Westfieldin kauppakeskukseen Länsi-Lontooseen tai Lontoon metroon 7. heinäkuuta 2005 tapahtuneiden pommi-iskujen vuosipäiväksi.

Rehman keskusteli Twitterissä muiden käyttäjien kanssa iskun mahdollisista kohteista. Pari otettiin kiinni, kun peitetehtävissä ollut poliisi sai Rehmanin viestittelemään kanssaan.

– Valmistan nyt räjähteita kuffareita (ei-muslimeita) varten lol ja kun olen tehnyt niitä tarpeeksi, aion kiinnittää ne rintaani, The Guardian kertoo Rehmanin twiitanneen poliisille.

Rehman oli ostanut vaimoltaan saamilla 14 000 punnalla 10 kiloa ureanitraattia räjähtävän esineen rakentamista varten. Hänen oli tarkoitus rakentaa räjähdettä vanhempiensa kotona Readingissa.

Syyttäjän mukaan pariskunta jakoi väkivaltaisen ja jihadistisen idologian ja he olivat tutkineet Lontoon heinäkuun 7. päivän pommittajia. Pariskunta oli osoittanut mielenkiintoa Isisiä kohtaan ja Rehmanin lataushistoria paljasti hänen halunneen ”tehdä osansa.”

Rehman myönsi poliisikuulusteluissa räjähteiden tekemisen ja kokeilun, mutta kielsi aikovansa vahingoittaa ketään.

Rehman väitti käyttäneensä Twitteriä saadakseen huomiota ja toivoneensa pidätystä. Rehman kuitenkin vastusti pidätystä pidätyshetkellä.

Yliopistossa opiskeleva Khan myönsi keskustelleensa Rehmanin kansa Isisistä ja jihadista, mutta kielsi tienneensä Rehmanin Twitter-viesteistä.


Lähteet: STT, Reuters, The Guardian

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.