Mainos

Tero Halvorsen nappasi uuden oopperapalkinnon

Suomen Kansallisoopperan satavuotisjuhlavuoden kunniaksi on perustettu uusi Pro Opera -palkinto. Pro Opera ry:n myöntämä palkinto on suuruudeltaan 6 000 euroa.

Ensimmäisen Pro Opera -palkinnon saa Kansallisen audiovisuaalisen arkiston arkistonhoitaja Tero Halvorsen, joka on palkintoperustelujen mukaan saattanut nykyisten ja tulevien sukupolvien saataville menneiden sukupolvien arvokkaita lauluaarteita.

36-vuotias Halvorsen on tuottanut, toimittanut ja julkaissut vuodesta 2003 lähtien yhteensä kaksitoista cd- ja dvd- levyä, jotka sisältävät muun muassa oopperalaulaja Kim Borgin, Martti Talvelan, Veikko Tyrväisen ja Usko Viitasen tulkintoja.

Levyt ovat Pro Opera ry:n mukaan olennainen osa sitä dokumentaatiota, joka todistaa Suomen Kansallisoopperan ja sen taiteilijakunnan korkean taiteellisen tason taakse jääneillä vuosikymmenillä.

Ilman Halvorsenia suuri osa näistä tallenteista ja niiden kulttuurisesta todistusvoimasta olisi kadonnut ikuisiksi ajoiksi.

Pro Opera ry jakoi tänään myös kaksi stipendiä: toisen oopperalaulaja Sirkka Lampimäelle taiteelliseen tohtorintutkintoon johtaviin lauluopintoihin ja toisen Kansallisoopperan Solistikunta ry:lle yhdistyksen historiikin toimittamista varten.

Pro Opera ry on Suomen Kansallisoopperan ja Suomen Kansallisbaletin ystävien yhdistys, joka perustettiin vuonna 1993 uuden oopperatalon avaamisen yhteydessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.