Mainos

Terassin ja puutarhahuonekalujen käsittely

Terassin pesu

Käsiteltävän pohjan olla mahdollisimman puhdas, kuten aina puupintoja käsiteltäessä. Pinnan puhdistukseen käytimme Ronseal Jet Wash -terassipesua. Samaa pesuainetta voit käyttää myös puutarhakalusteiden pesuun.

Käytä terassipesua näin. Kytke pullo tavalliseen puutarhaletkuun. Pullon liitin soveltuu tavalliseen puutarhaletkuun kiinnitettyyn pikaliittimeen. Avaa vesihana. Avaa pullossa oleva valkoinen hana vastapäivän kiertämällä. Vesi alkaa suihkuta pullon suuttimesta.

Avaa sininen hana. Virtaava vesi ottaa mukaansa juuri sopivan määrän pesuainetta pullosta. Suihkuta pestävä alue kauttaaltaan.

Sulje hanat ja harjaa jäykällä harjalla (esimerkiksi katuharjalla). Anna aineen vaikuttaa noin kymmenen minuuttia. Älä päästä pintaa kuivumaan. Suihkuta lisää tarvittaessa.

Avaa pullon valkoinen hana ja huuhtele pinta. Voit huuhdella pinnan myös painepesurilla, jos käytät terassin suojaamiseen Ronsealin Decking Stainiä. Sitä käytettäessä on jopa suositeltavaa huuhdella pinta painepesurilla (yleensä painepesurin käyttö kielletään), sillä silloin tuote imeytyy syvemmälle puuhun. Yhdellä pakkauksella eli yhdellä litralla pesee noin 100 m2.

Terassin käsittely

Terassin puhdas puupinta käsiteltiin Ronseal Decking Stain -terassikyllästeellä. Tuote antaa erinomaisen suojan ja kestävän värin paljon perinteisiä tuotteita pienemmällä vaivalla.

Tuotteen mukana seuraa Ronseal -maalaustyyny. Se levittää juuri oikean määrän, mikä takaa tehokkaan suojan. Maalaustyyny levittää käsittelyaineen tasaisesti ja viimeistelee täydellisesti – siveltimen jälkiä ei jää. Pitkät nukkakuidut sitovat enemmän käsittelyainetta kuin sivellin, jolloin peitto on suurempi ja jälki tasaisempi. Paksun vaahtomuovipohjan ansiosta Deck Pad mukautuu myös uritettuun terassilautaan eikä uriin jää liikaa väriä. Varrellisen levitystyökalun ansiosta voit työskennellä seisten – ei enää konttaamista terasseilla tai laitureilla.

Suosittelemme puunsuojan testaamista pienelle alueelle, jotta löydät haluamasi lopullisen värisävyn. Sävyyn vaikuttavat puun tyyppi, pinnan laatu, puusyyt, aikaisempi väri, puun huokoisuus ja aikaisemmat käsittelyt. Älä tee käsittelyä kosteissa olosuhteissa tai alle + 10 asteen lämpötiloissa tai jos sadetta tai pakkasta on luvassa ennen kuin käsittely on kuivunut.

Sateenkestävä 1,5 tunnissa. Uusi kerros neljän tunnin kuluttua. Kuivumisaika vaihtelee ilmasto-olosuhteista ja pohjamateriaalista riippuen.

Pinnoite on yleensä sateenkestävä 90 minuutissa ja uusi kerros voidaan levittää neljän tunnin kuluttua edellisestä käsittelystä. Anna pinnoituksen kuivua 24 tuntia ennen kuin otat terassin käyttöön.

Ohjelmassa käsiteltiin kymmenen vuotta vanhaa painekyllästettyä puuta, joka oli pesty Ronseal Jet Wash -terassipesuaineella ja huuhdeltu painepesurilla. Terassia oli noin 75 m2, se käsiteltiin kahdesti ja ainetta kului vajaa kolme purkkia. Yhdellä astialla siis tekee noin 25 m2 kahteen kertaan.

Kukkia terassille

Terassille toivottavat tervetulleeksi alaspäin kasvavat pajut suurissa ruukuissa. Juurelle istutettiin hyvin myös viileää säätä kestäviä orvokkeja. Orvokit ovat yksivuotisia mutta pajut kestävät ruukuissaan vuosia. Kun ruukku jää pieneksi, sen voi vaihtaa suurempaan tai istuttaa pajut avomaalle.

Terassilla on kolme suurta ruukkua, joiden keskellä kasvaa komea keltainen kanna (Canna Indica). Se on julkisista istutuksista tuttu komea kasvi. Tropiikin kasvina se ei siedä kylmää, mutta viihtyy aurinkoisella paikalla penkin tai ruukun keskuskasvina. Kanna on monivuotinen, mutta mukulat on otettava viileään (noin + 5 astetta) kellariin talvehtimaan. Kannojen juurelle istutettiin sinisiä lobelioita, yksivuotisia hehkeitä kesäkukkia.

Aniliininpunainen bougainvillea on Suomen olosuhteissa sisäkasvi, mutta sopii myös terasseille ja parvekkeille suoraan auringonpaisteeseen. Kesällä sitä kastellaan säännöllisesti, talvella voi kuivahtaa kasteluiden välillä. Upean bougainvillean juurelle istutettiin huikean värisiä pelargonioita, jotka ovat myös monivuotisia mutta vaativat siirron viileään kellariin talveksi.

Tutut keltaiset samettikukat ovat sitkeitä kesäkukkia, jotka sietävät kuivuutta ja sopivat siksi esimerkiksi mökille hyvin. Ei haittaa, vaikka kuivanakin kesänä kasteluväli venyisi. Ne sopivat myös kasvimaan reunoille, sillä tuholaiset välttävät niiden tuoksua.

Tiedustelut:

Ronseal-tuotteiden myynti: Hyvin varustetut rautakaupat, sisustustavaratalot, tavaratalot, väriliikkeet ja muut erikoiskaupat

Hanart Oy, Järvenpää 09 279 0830, tai info@hanart.fi, www.hanart.fi , www.ronseal.fi

Adessin Paraflex -päivänvarjo:

Jälleenmyynti Adessin / Privete Case Shop, Pieni-Roobertinkatu 12-14, Helsinki sekä Vepsäläinen

www.adessin.fi

Backas Puutarhakeskus

Ylästöntie 28, Vantaa

Puh. 010 7667200, www.backaspuutarha.fi

(T.i.l.a. 14.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.