Terapiakeskus Vastaamo asetettiin konkurssiin

Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy asetettiin tänään konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa.

Yritys haettiin konkurssiin viime viikolla ja se asetettiin tänään konkurssiin kello 10.

Vastaamo on tullut tunnetuksi siihen tehdystä tietomurrosta, jossa sen asiakkaiden henkilö- ja terapiatietoja vuoti julkisuuteen ja niillä kiristettiin niin yritystä kuin asiakkaita. Tietomurron tekijä ja kiristäjä eivät toistaiseksi ole tiedossa, ja poliisi tutkii tapausta.

Vastaamo oli aiemmin asetettu selvitysmenettelyyn, mutta yhtiön tilannetta arvioituaan selvitysmies päätti, ettei selvitystilamenettelyn tekeminen ole mahdollista. Konkurssihakemuksen mukaan Vastaamon varat ovat 2,2 miljoonaa euroa ja velat 5,9 miljoonaa.

Vastaamo kertoi viime viikolla, että yrityksen liiketoiminnan myymisestä on tehty esisopimus kuntoutuspalveluja tarjoavan Verven kanssa. Tavoitteena on Vastaamon palveluiden siirtyminen Vervelle 2. maaliskuuta alkaen. Vastaamon työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Verveen.

Vastaamo on kehottanut asiakkaitaan keskustelemaan terapeuttinsa tai psykiatrinsa kanssa terapiasuhteen jatkamisesta. Kelan mukaan tavoitteena on, että sen kuntoutuspsykoterapia-asiakkaat voisivat jatkaa terapiasuhdetta samalla terapeutilla.

Juttua päivitetty 15.2.2021 klo 13:15: Päivitetty juttua kauttaaltaan

Lue myös:

    Uusimmat