Teollisuustuotanto väheni maaliskuussa – taustalla muun muassa poliittiset työtaistelut

Tilastokeskuksen mukaan tuotannon laskuun vaikuttivat muun muassa poliittiset työtaistelut ja huoltoseisokit.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto väheni maaliskuussa 3,9 prosenttia edellisestä kuukaudesta, kertoo Tilastokeskus. Koko teollisuustuotanto väheni 7,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Teollisuustuotanto väheni edellisestä kuukaudesta lähes kaikilla päätoimialoilla. Voimakkainta lasku oli sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla sekä metsäteollisuudessa.

Tuotanto kasvoi ainoastaan kaivostoiminnassa ja louhinnassa sekä elintarviketeollisuudessa.

Tilastokeskuksen mukaan tuotannon laskuun vaikuttivat muun muassa poliittiset työtaistelut ja huoltoseisokit. Voimakkaimmin työtaisteluilla oli vaikutusta metsäteollisuuteen.

Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla tuotannon laskua aiheuttivat lisäksi samaan ajankohtaan osuneet huoltoseisokit.

Uudet tilauksen vähenivät

Tilastokeskus kertoo myös, että teollisuuden uusien tilausten arvo oli maaliskuussa noin 19 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-maaliskuun aikana tilaukset vähenivät yli 11 prosenttia vuoden takaisesta.

Yritykset saivat maaliskuussa uusia tilauksia vuoden takaista vähemmän kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla.

Metalliteollisuudessa uusien tilausten arvo oli noin 18 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa uudet tilaukset vähenivät noin 21 prosenttia ja kemianteollisuudessa lähes 22 prosenttia vuodentakaisesta.

Lue myös:

    Uusimmat