Teollisuuden uusien tilausten arvo kasvoi huhtikuussa

Kemianteollisuudessa uusien tilausten arvo kasvoi huhtikuussa eniten viime vuodesta.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli huhtikuussa yhden prosentin suurempi kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Tammi-huhtikuussa tilaukset sen sijaan vähenivät 8,8 prosenttia vuoden takaisesta.

Kemian- ja metalliteollisuudessa yritykset saivat huhtikuussa enemmän uusia tilauksia kuin viime vuonna samaan aikaan. Eniten kasvua oli kemianteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 10,5 prosenttia vuoden takaista suurempi.

Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla uudet tilaukset vähenivät huhtikuussa 6,8 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto pieneni huhtikuussa 6,7 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun. Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi puolestaan huhtikuussa 0,1 prosenttia maaliskuuhun verrattuna.

Teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa päätoimialoista eniten sähkö-, kaasu-, lämpö-, ja ilmastointihuollon toimialalla verrattuna maaliskuuhun, 8,6 prosenttia. Metsäteollisuudessa tuotanto kasvoi huhtikuussa 2,8 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Metalliteollisuudessa kasvua oli 1,6 prosenttia.

Elintarviketeollisuudessa, kaivostoiminnassa ja louhinnassa sekä kemianteollisuudessa tuotantoa kertyi huhtikuussa hieman edelliskuukautta vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat