Tennistähden karmea moka aiheutti someraivon – halusi osoittaa tukensa rasismin vastaiselle taistelulle, mutta epäonnistui pöyristyttävällä tavalla

Tenniksen maailmanlistalla sijalla 25 oleva Ukrainan Dajana Jastremska teki karmean mokan, kun hän halusi osoittaa tukensa rasismin vastaiselle taistelulle.

20-vuotias Jastremska latasi Instagramiin sekä Twitteriin kuvia, joissa toinen puoli kasvoista ja kehosta on maalattu tummaksi. Päivityksen jakotekstissä luki sana tasa-arvo. Sosiaalinen media räjähti vastauksista, joissa kritisoitiin Jastremskan päivitystä. 

Jastremska pyysi anteeksi julkaisuaan pian sen poistamisen jälkeen. 

– Julkaisin tänään aiemmin kuvia, jotka olisivat mielestäni levittäneet tasa-arvon sanomaa. Se ei tehnyt sitä ja se ymmärrettiin väärin. Minua varoitettiin negatiivisesta vaikutuksesta, mutta se ei ole edelleenkään mielestäni "blackface", Jastremska kirjoitti.

– Olen niin pettynyt, että viestini oli viallinen. Kuvat jakoivat ihmisiä, vaikka niiden tarkoitus oli yhdistää heitä. Siksi poistin julkaisuni. Pyydän syvästi anteeksi kaikilta niiltä, joita olen loukannut. Minulla oli oikeasti hyvä tarkoitus, Jastremska jatkoi.

Ukrainalainen on saavuttanut urallaan kolme WTA-turnausvoittoa. Hän on netonnut urallaan reilut 1,8 miljoonaa dollaria (vajaat 1,6 miljoonaa euroa).

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja