Tenniskomeetta räväytti – tatuointi historiallisen mestaruuden kunniaksi: "Teen sen varmasti"

Carlos Alcaraz teki Ranskan avointen kaksinpelimestaruudellaan lajihistoriaa, sillä 21-vuotiaasta espanjalaisesta tuli nuorin miespelaaja, joka on voittanut grand slam -turnauksen kolmella eri alustalla: massakentällä, nurmikentällä ja kovalla kentällä.

Nyt Alcaraz aikoo ottaa tatuoinnin Pariisin Eiffel-tornista. Ikoninen maamerkki toimii muistutuksena lapsena rakastamansa turnauksen voittamisesta.

– Se tulee olemaan vasemmassa nilkassani - Eiffel-torni ja tämän päivän päivämäärä, Alcaraz sanoi BBC:n mukaan.

– Minun täytyy löytää aikaa, mutta teen sen varmasti.

"On muututtava avaruusolennoksi saavuttaakseen ne"

Uransa kolmannen grand slam -voiton ottanut Alcaraz muistutti myös mestaruudellaan, että tenniksen kaikkien aikojen pelaajapolven, Roger Federerin, Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin valtakausi on viimeinkin tulossa päätökseensä.

Yhteensä 66 grand slam -turnausta voittaneesta kolmikosta Federer lopetti uransa jo 2022 ja Nadal saattaa päättää uransa tähän kauteen. Djokovicille kausi on ollut haastava, ja kaiken lisäksi serbialainen loukkaantui Ranskan avoimissa.

Alcarazilta kysyttiin mestaruutensa jälkeen Djokovicin ja Nadalin ennätysnumeroiden haastamisesta, mutta nuori espanjalainen toppuutteli odotuksia.

Djokovic on voittanut urallaan ennätyksellisesti 24 grand slam -turnausta, ja Nadal on ottanut 22:sta grand slam -mestaruudestaan peräti 14 Ranskassa.

– Ne molemmat luvut ovat aivan epätavallisia. On muututtava avaruusolennoksi saavuttaakseen ne. Rafan 14:ää mestaruutta (Ranskan avoimissa) on käytännössä mahdoton saavuttaa, Alcaraz kuvaili.

– Toivon, että voisin päästä 24 grand slam -voittoon, mutta sekin on lähes mahdotonta. Molemmat saavutukset ovat aivan poikkeuksellisia... Juuri nyt en voi miettiä sellaisia lukuja.

Lue myös:

    Uusimmat