Tenniksen supertähden järkyttävä voittoputki sai jatkoa – pisin yli 20 vuoteen

Puolan Iga Swiatek jatkoi voitokasta kulkuaan Wimbledonin tennisturnauksen ottelussa Kroatian Jana Fettiä vastaan. Swiatek otti 36:nnen peräkkäisen voittonsa erin 6-0, 6-3.

Swiatekin voittoputki on pisin yli 20 vuoteen. Aiempi noteeraus oli Yhdysvaltojen Venus Williamsilla. Williams voitti Wimbledonin ja Linzin turnauksien välisenä aikana 35 ottelua vuonna 2000. Maailmanlistan ykkönen Swiatek kohtaa toisella kierroksella Hollannin Lesley Pattinama Kerkhoven, joka on maailmanlistalla sijalla 138.

Swiatek on myös voittanut kuusi turnausta peräkkäin. Hän jakaa 2000-luvun parasta tulosta Williamsin (2000) ja Belgian Justine Heninin (2007-2008) kanssa. Swiatekilla on vielä jonkin verran matkaa kautta aikojen kymmenen parhaan joukkoon voittoputkien pituuksissa. Kymmenettä sijaa pitää Tsekkoslovakiassa syntynyt, mutta Yhdysvaltain kansallisuuden omaava Martina Navratilova 41 voitollaan (1982).

Navratilova pitää neljää eri sijoitusta kovimpien voittoputkien listalla. Kaikkien aikojen kovin voittoputki on myös Navratilovalla. Hän voitti vuonna 1984 peräti 74 ottelua putkeen. Toisena tilastossa on Saksan Steffi Graf 66 peräkkäisellä otteluvoitolla.

Lue myös:

    Uusimmat