Temppareissa vaihdettiin bikinit toppapukuihin – Sami Kuroselta paljonpuhuva paljastus ennen uutta kautta

4:33
Sami Kuronen paljastaa, millaista palautetta faneilta on vuosien mittaan tullut - yksi näky somessa pysäytti

Temptation Islandin grillimestari Sami Kuronen lupaa, etteivät paksut toppavaatteet latista tunnelmaa ja estä houkutuksia syntymästä pian alkavalla uudella tuotantokaudella.

Vuodesta toiseen kohua aiheuttanut Temptation Island Suomi kuvattiin tällä kertaa poikkeuksellisissa oloissa, kun neljä pariskuntaa ja heitä viettelemään lähteneet sinkut viettivät kolme viikkoa Levin lumisissa maisemissa.

Kuvaukset veivät myös juontaja Sami Kurosen ensimmäistä kertaa Leville. Vallitseva koronapandemia kuitenkin rajoitti kuvausryhmän tekemisiä, Kuronen tunnusti MTV Uutisten haastattelussa, kun uudet Temppari-pariskunnat julkistettiin tammikuun lopulla.

– Elimme työryhmän kanssa omassa kuplassamme hotellissa, ja poistuttiin sieltä vain pakollisiin menoihin. Levin yöelämä jäi siis kokematta tällä kertaa, juontaja totesi.

Edellisellä, viime kesänä Vuokatissa kuvatulla kaudella haasteen heitti se, ettei ohjelmaan sopivaa hämärää tunnelmaa ollut syntyä Kainuun valoisissa kesäöissä. Levillä taas päivän valoisinkin hetki oli hyvin lyhyt ja pukeutumiseen piti panostaa eri tavalla talvioloissa. Grillimestari lupaa, ettei se, että treffeillä oltiin bikinien sijaan toppahousuissa, vaikuta kauden sisältöön.

– Houkutukset syntyvät, jos ovat syntyäkseen, oli siinä sitten välissä toppapuku tai ei. Kyllä tämä sen todisti, Kuronen vakuuttaa.

Kuvauksissa juontaja sanoo viettävänsä aikaa osallistujien kanssa käytännössä vain silloin, kun kamera käy, vaikka iltanuotiolla hän kyselee pareilta hyvin henkilökohtaisia kysymyksiä. Lyhyitä keskusteluja käydään juuri ennen kuin kohtauksia ryhdytään kuvaamaan ja myös kuvaustauoilla on aikaa jutella.

– Totta kai tietynlainen yhteys täytyy luoda ja luottamus rakentaa, jotta voidaan käydä avointa keskustelua iltanuotiolla. Mutta se on semmoista tasapainoilua. Liikaa ei voi kaveerata, Kuronen toteaa.

Yhdeksän kauden kokemuksella hän kertoo luottamussuhteen parien kanssa rakentuvan hiljalleen. Yleensä viimeisellä iltanuotiolla aletaan olla jo niin tuttuja, että grillimestari ja pariskunnat ovat saavuttaneet molemminpuolisen luottamuksen.

– Heille tulee selväksi minun tyylini käydä keskustelua, ja minä tiedän myös, miten kenenkin kanssa kannattaa puhua, että saadaan oikeasti mielenkiintoista sisältöä esiin. Se on sellaista tutustumista ja opettelua sen kolme viikkoa. Joidenkin kanssa siinä onnistuu paremmin kuin toisten kanssa.

Temppareissa pariskunnat näkevät toistensa tekemisiä iltanuotiolla videoiden välityksellä. Juontaja ei kuitenkaan seuraa tapahtumia ja bileitä videolta yötä päivää. Bileitä seuraa paikan päällä toimittaja, jonka raporttien avulla Kuronen tietää, mitä on luvassa, kun hän herättelee juhlaväen seuraavaan aamuun.

– Menen yleensä nukkumaan jo hyvissä ajoin, kun täytyy olla herättelemässä bilettäjiä. Kun käyn aamulla sen herätyksen tekemässä, tiedän jo aika hyvin, mitä keneltäkin voi kysyä. Kyllä siellä välillä viestiliikenne käy aika kuumana kuvausten aikana.

Vielä kymmenes kausi?

Osallistujat ottavat Temppareissa alkoholia varsin ronskilla kädellä. Maailmalla esimerkiksi Jersey Shoren ja Geordie Shoren kaltaisissa ohjelmissa on usein nähty humalaisten osallistujien riitelevän niin rajusti, että tuotanto on joutunut menemään väliin. Kurosen mukaan Temppareissa meininki ei ole mennyt kertaakaan yhtä hurjaksi, eikä hän itse ole joutunut kertaakaan puuttumaan osallistujien käytökseen.

– Enemmänkin ehkä tuotanto on joutunut puuttumaan siten, että joku on ottanut yhden tai kaksi juomaa liikaa ja on sanottu, että juopas vettä välillä, kun nyt on sen verran huono kunto. Mutta ei mitään sellaista ole ollut, että jollain olisivat hermot menneet täysin. Sen verran fiksuja nuoria on onneksi ollut joka kaudella, hän kiittelee.

Temptation Islandia on tehty Suomessa viime vuodet varsin tiiviiseen tahtiin, kun kausia on kuvattu vuoden sisällä kaksi kappaletta. Kuronen kiistää kuitenkin kyllästyneensä ohjelmaan, mutta myöntää, että koronan myötä tulleet uudet lokaatiot ovat tuoneet kuvauksiin mukavaa vaihtelua.

– Kun mennään uusiin puitteisiin, se piristää myös omaa tekemistä. Myös ihmiset, tarinat ja tapahtumat ovat joka kerta erilaisia, ja motivaatio säilyy nimenomaan ihmisten kautta. Kun pääsee vielä kivoihin paikkoihin tekemään kuvaksia, siinä on jo monta plussaa.

Sitä, onko tuloillaan varmuudella jo kymmenes juhlakausi, Kuronen ei vielä paljasta, mutta antaa ymmärtää, että jos näin on, myös hänet nähdään silloin iltanuotion äärellä.

– Vahva luotto on siihen, että kausia tehdään jatkossakin ja toivon, että yhteistyö ohjelman puitteissa jatkuisi. Alustavia keskusteluja on käyty, ja miehitystä ei ilmeisesti ole tarkoitus vaihtaa, hän paljastaa.

Temptation Island Suomi -ohjelman yhdeksäs kausi Nelosella 17. helmikuuta alkaen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja