Mainos

TEM ja tilastokeskus: Työllisyys lisääntyi reippaasti, myös pitkäaikaistyöttömyys laskussa

2:04

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli viime kuun lopussa 271 300 työtöntä työnhakijaa. Tämä on 1 200 vähemmän kuin lokakuun lopussa. Viime vuoden marraskuusta työttömien määrä väheni 57 200:lla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Työ ja elinkeinoministeriön mukaan 10,3 prosenttia, mikä on 2,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys väheni kaikissa ikäryhmissä.

Vähiten työttömiä oli Ahvenanmaan (3,6%) ja Pohjanmaan (7,0%) ELY-keskuksissa ja eniten Pohjois-Karjalassa (14,5%) ja Kaakkois-Suomessa (13,0%). Työttömyys väheni kaikkien ELY-keskusten alueella. Työttömyys väheni eniten Satakunnan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskuksissa.

Myös pitkäaikaistyöttömyys jatkaa laskuaan. Marraskuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 91 800, mikä on 29 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli marraskuussa 83 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 70,4 prosenttia, mikä on 2,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden marraskuussa. Hallitus tavoittelee 72 prosentin työllisyysasetetta vuoteen 2021 mennessä.

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 190 000, mikä oli 24 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli tilastokeskuksen mukaan 7,1 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.

Tiedot ilmenevät tänään julkaistuista Työ ja elinkeinoministeriön marraskuun työllisyyskatsauksesta ja Tilastokeskuksen työllisyystutkimuksesta. Erot luvuissa johtuvat erilaisista työttömyyden määritelmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.