Mainos

TeliaSonera vähentää 1800 työntekijää

Teleoperaattori TeliaSonera jatkaa viime vuoden lopulla aloittamaansa henkilöstön vähentämistä. Yhtiö arvioi lakkauttavansa tänä vuonna 1 800 työpaikkaa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Tarkka määrä selviää yt-neuvotteluissa, ja osa voi saada muita töitä yhtiöstä. Ruotsissa ilmoitettiin tänään 900 työntekijän leikkauksista. Samaan aikaan yhtiö kaavailee palkkaavansa Ruotsiin 200 uutta työntekijää.

Toimitusjohtaja Lars Nybergin mukaan johto ei juridisista ja liittojen neuvotteluihin liittyvistä syistä voi kommentoida, kuinka paljon Suomessa mahdollisesti vähennetään väkeä.

– Trendi on sama kuin Ruotsissa – meidän täytyy vähentää ja lisätä, mutta määriä en voi valitettavasti kommentoida.

TeliaSoneran mukaan toimet ovat osa syksyllä ilmoitettua saneerausta. Yhtiö ilmoitti lokakuussa aikeistaan vähentää noin 2 000 työpaikkaa. Yhtiön viestinnän mukaan tiedossa ei ole uusia vähennyksiä syksyllä ilmoitettujen lisäksi.

Nykyinen arvio vähennysten kokonaismäärästä on 2 100 työpaikkaa. TeliaSonera karsi jo loka-joulukuussa 300 työpaikkaa Suomessa ja Ruotsissa.

Yhtiö kertoi, että sen voitto ennen veroja laski viime vuonna 24,5 miljardiin kruunuun (2,8 miljardiin euroon). Vuotta aiemmin voitto oli 26,9 miljardia kruunua (3,1 miljardia euroa).

Liikevaihto pysyi toissa vuoden tasolla. Yhtiön hallitus esittää, että osinko pidetään 2,85 kruunussa.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.