Telia kieltää Tiktokin käytön työlaitteissa tietoturvariskin takia

1:56
Näin linkität Whatsappin laitteeseen ja poistat linkityksen – tietoturva-asiantuntija painottaa tunnistautumisen merkitystä

Teleoperaattori Telia kieltää Tiktok-sovelluksen käytön yhtiön työpuhelimissa ja -tietokoneissa.

Kielto on voimassa toukokuun lopusta lähtien Suomessa ja muissa maissa, joissa Telia toimii, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Kaikkiaan kielto koskee yhtiön mukaan noin 20 000 työntekijää seitsemässä maassa.

Yhtiö perustelee ratkaisuaan turvallisuusviranomaisten esiin nostamalla tietoturvariskillä.

– Telian verkot ovat keskeinen osa kriittistä, kansallista infrastruktuuria, minkä vuoksi päädyimme huolellisen arvioinnin perusteella kieltämään sovelluksen käytön työlaitteissa, Telian yritysturvallisuusjohtaja Kalle Kaasalainen sanoo tiedotteessa.

Kaasalaisen mukaan Tiktok haluaa käyttäjiltään erittäin laajat oikeudet, mikä saattaa uhata yhtiön yritysturvallisuutta.

– Me olemme huoltovarmuusyhtiö, ja meillä on erityinen velvollisuus suojata asiakkaidemme yhteyksiä ja tietoja mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Suomessa monet viranomaiset ovat päätyneet samaan ratkaisuun eli ovat kieltäneet sovelluksen käytön henkilöstön työlaitteissa.

Kaasalaisen mukaan kummastusta on herättänyt se, että Telia jakaa jatkossakin markkinointisisältöä Tiktokissa.

– Tiktok on erittäin suosittu sovellus ja haluamme tietenkin olla läsnä siellä, missä suomalaiset viettävät aikaansa. Kanavan ylläpitoa hoidamme jatkossa erityisjärjestelyin. Omat työntekijämme voivat tietenkin käyttää sovellusta omilla puhelimillaan.

MTV on osa Teliaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja