Televisiofriikin juhlapäivä: Ensimmäiset 4K OLED-televisiot myyntiin

Korealainen teknologiajätti LG tuo ensimmäisenä valmistajana maailmassa myyntiin 4K-tarkkuudella (3840 x 2160) toimivat televisiot, joissa on käytössä aiempaa suuremman kontrastin tarjoava OLED-tekniikka.

OLED-tekniikkaa käyttäviä Full HD -näyttöjä on ollut jo myynnissä, mutta kuluttajille suunnatuissa supertarkoissa 4K UHD-näytöissä kyseistä teknologiaa ei ole vielä nähty.

LG tuo nyt myyntiin 65- ja 77-tuumaiset 4K-mallit, joissa on kaarevaksi muotoiltu näyttö. Televisioiden ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan Koreassa tällä viikolla. Pian tämän jälkeen laitteita tulee saataville Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan.

OLED-näyttöteknologia mahdollistaa mm. erinomaisen kontrastin ja erittäin syvät mustan tasot.

LG:n kotiviihdelaitteiden johtaja toteaa uskovansa, että 4K OLED tulee olemaan televisioissa käänteentekevä muutos. LG:llä uskotaan, että OLED-tekniikkaa tulee päihittämään myynnissä perinteisen LCD:n muutamassa vuodessa.

LG:n 4K OLED-televisiot käyttävät webOS-alustaa.

Kuten arvata saattaa, mistään halvasta lystistä ei vielä tällä hetkellä ole kyse: Uutistoimisto AP:n mukaan 65-tuumainen versio maksaa 11 765 dollaria eli lähes 8900 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat