Televisiofriikin juhlapäivä: Ensimmäiset 4K OLED-televisiot myyntiin

Korealainen teknologiajätti LG tuo ensimmäisenä valmistajana maailmassa myyntiin 4K-tarkkuudella (3840 x 2160) toimivat televisiot, joissa on käytössä aiempaa suuremman kontrastin tarjoava OLED-tekniikka.

OLED-tekniikkaa käyttäviä Full HD -näyttöjä on ollut jo myynnissä, mutta kuluttajille suunnatuissa supertarkoissa 4K UHD-näytöissä kyseistä teknologiaa ei ole vielä nähty.

LG tuo nyt myyntiin 65- ja 77-tuumaiset 4K-mallit, joissa on kaarevaksi muotoiltu näyttö. Televisioiden ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan Koreassa tällä viikolla. Pian tämän jälkeen laitteita tulee saataville Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan.

OLED-näyttöteknologia mahdollistaa mm. erinomaisen kontrastin ja erittäin syvät mustan tasot.

LG:n kotiviihdelaitteiden johtaja toteaa uskovansa, että 4K OLED tulee olemaan televisioissa käänteentekevä muutos. LG:llä uskotaan, että OLED-tekniikkaa tulee päihittämään myynnissä perinteisen LCD:n muutamassa vuodessa.

LG:n 4K OLED-televisiot käyttävät webOS-alustaa.

Kuten arvata saattaa, mistään halvasta lystistä ei vielä tällä hetkellä ole kyse: Uutistoimisto AP:n mukaan 65-tuumainen versio maksaa 11 765 dollaria eli lähes 8900 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja