Telakan liikesalaisuuksien varastamisesta syytetty on kuollut – yhtiö vaatii miljoonakorvauksia kuolinpesältä

Jutun pääkäsittely alkaa tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan Meyerilla työskennellyt mies varasti liikesalaisuuksia ja käytti niitä omassa yritystoiminnassaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään pääkäsittely Meyer Turku -telakkayhtiön liikesalaisuusjutussa.

Syyttäjän mukaan yhtiössä työskennellyt mies varasti yhtiön liikesalaisuuksia ja hyödynsi niitä omassa yritystoiminnassaan. Syytteet koskevat tekijänoikeusrikosta, yrityssalaisuuden rikkomista sekä yritysvakoilua.

Syytetty työskenteli Meyerillä vuoden 2017 loppuun. Tämän jälkeen hän perusti oman konsultointiyrityksen, joka teki töitä kiinalaiselle laivanrakennusyhtiölle.

Käräjäoikeus järjesti viime kesänä jutussa valmisteluistunnon, jolloin syytteet tulivat julki.

– (Syytetyn yritys) on saanut oikeudetonta hyötyä Meyerin ja Meyer Werftin useiden vuosien aikana kertyneestä laivanrakennusalan osaamisesta ja kokemuksesta, syytteessä sanottiin.

Mies kiisti käyttäneensä tiedostoja mitenkään

Oikeuden mukaan syytetty mies on sittemmin kuollut, joten oikeudenkäynnissä on kyse enää hänen kuolinpesäänsä sekä hänen aikanaan omistamaansa yhtiöön kohdistetuista vaatimuksista.

Meyer vaatii vastaajilta liikesalaisuuslain ja tekijänoikeuslain mukaista hyvitystä tai vaihtoehtoisesti edunpalautusta viisi miljoonaa euroa sekä vahingonkorvausta 95  000 euroa. Suurin osa vaatimuksista kohdistuu miehen aikanaan omistamaan yhtiöön ja 365 000 euron osalta yhteisvastuullisesti kuolinpesään.

Vastaajat ovat kiistäneet vaatimukset.

Mies oli myöntänyt kopioineensa syytteessä mainitut tiedostot. Hän kuitenkin kiisti syytteet ja sen, että olisi käyttänyt tai yrittänyt käyttää tiedostoja mitenkään.

Käräjäkäsittelylle on varattu useita päiviä toukokuun lopulle asti.

Lue myös:

    Uusimmat