Tekoälystä uusia mahdollisuuksia: OP kehittää maksamista kasvojen tunnistuksella ja pankkiasioiden hoitoa puheohjauksella

OP:n alkuvuoden tulos laski neljänneksellä 2:02

Finanssiryhmä OP:n alkuvuoden tulos laski lähes neljänneksellä vuoden takaisesta. Vuodesta odotetaan kuitenkin lähes samantasoista lähes ennätysmäisen viime vuoden kanssa.

Pääjohtaja Timo Ritakallio pitää alkuvuoden tulosta varsin hyvänä, vaikka se supistuikin viime vuoden vastaavasta ajankohdasta selvästi.

– Laskua selittää kaksi asiaa: sijoitustoiminnan nettotuotot olivat selvästi huonommat ja kulujen kasvu oli merkittävää, sillä olemme panostaneet muun muassa tulevaisuuden rakentamiseen. 

Tekoäly tuo uusia mahdollisuuksia myös pankkipalveluihin.

OP alkaa kehittää niin sanottua kasvomaksamista, jossa ostos maksetaan kasvojen tunnistuslaitteella. Siinä asiakkaalta ei vaadita mitään maksuvälineitä.

Ritakallion mukaan pankkiasioita voi puolestaan hoitaa tulevaisuudessa puhetunnistuksella.

– Puhetunnistaminen tulee helpottamaan esimerkiksi digitaalisten palveluiden käyttöä. Maksaessa voi vaikka todeta, että "maksan laskut kerralla". Tekoäly liittyy pitkälti puheohjaamiseen, ja uskomme, että sillä alueella tapahtuu tulevaisuudessa paljon. 


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja