Teknologiateollisuuteen saatiin neuvottelutulos – sopimuksesta kerrotaan huomenna

Vihdoinkin! Teknologiateollisuuteen on saatu neuvottelutulos 0:52
Teknologiateollisuuteen on saatu neuvottelutulos.

Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa on saatu aikaan neuvottelutulos. Asiasta kertoivat sekä Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle Twitterissä että Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Neuvottelutulos menee nyt osapuolten hallintojen käsittelyyn. Käsittelyn tuloksesta ja mahdollisen sopimuksen sisällöstä kerrotaan huomenna loppuiltapäivästä.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat eilen ja tänään hieroneet sopimusta keskenään ilman valtakunnansovittelijan apua.

Joulun alla molemmat osapuolet hylkäsivät valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoehdotuksen, jossa palkat olisivat nousseet yhteensä 2,4 prosenttia kahden vuoden aikana. Työnantajapuoli piti esitystä tuolloin liian kalliina, työntekijäpuoli liian alhaisena.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta alkoivat elokuussa.

Vientiteollisuuden suurliittojen välinen ratkaisu toisi työmarkkinoille kaivatun päänavauksen, joka auttaisi sovun löytymistä myös muiden alojen neuvotteluissa. Monilla aloilla odotetaan, millaisiin palkankorotuksiin Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus päätyvät.


Lue myös:

    Uusimmat