Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työriitaan sovintoehdotus – lakko uhkaa 20 000 henkilöä

Osapuolet antavat vastauksensa keskiviikkona. Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara on antanut sovintoehdotuksen teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevassa työriidassa, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Riidan osapuolet eli Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN antavat vastauksensa sovintoehdotukseen keskiviikkona kello 13.

Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu ja ylityökiellot päättyvät.

YTN on antanut teknologiateollisuuteen varoituksen toisesta kolmen päivän lakosta 15. helmikuuta alkaen. Lakon piirissä olisi 40 yritystä ja noin 20 000 ylempää toimihenkilöä. Aiempi kolmen päivän lakko oli 1.–3. helmikuuta.

Lisäksi YTN:llä on toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto sekä teknologiateollisuudessa että suunnittelu- ja konsulttialalla.

Valtakunnansovittelijan tekemä sovintoehdotus on hyväksyttävä tai hylättävä sellaisenaan. Ehdotuksen sisältö tulee julkiseksi sen jälkeen, kun osapuolet ovat antaneet vastauksensa.

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen piirissä on yleissitovuus huomioon ottaen noin 54  000 ihmistä.

Useita riitoja yhä sovittelussaPalkkaneuvotteluihin saatiin tärkeä päänavaus muutama päivä sitten, kun työntekijöitä edustava Teollisuusliitto pääsi sopuun uusista kaksivuotisista työehtosopimuksista teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Teollisuusliiton hallitus hyväksyi ratkaisut sunnuntaina.

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden osalta sovittelun on määrä jatkua tiistaina sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Työriidan osapuolina ovat Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ammattiliitto Pro.

Sovittelu jatkuu tiistaina myös kaupan alan ja taloushallintoalan työriidoissa.

Lue myös:

    Uusimmat