Mainos

Teknologiajättien rynnistys autoteollisuuteen jatkuu – Intel sijoittaa satoja miljoonia robottiautoihin

Tietokoneiden prosessoreja valmistava Intel aikoo panostaa itseajavien autojen markkinoihin.

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich kertoi Los Angelesin automessuilla alkuviikosta, että Intel aikoo investoida yli 230 miljoonaa euroa itseajavien autojen tekniikan kehittämiseen seuraavan kahden vuoden aikana.

Intel keskittyisi esimerkiksi kuvantamisen, 5G-verkon, pilvessä tapahtuvan tietojenkäsittelyn, koneoppimisen ja tietoturvan kehittämiseen.

Intel on laajentanut toimintaansa autoteollisuuteen viime vuosina. Teknologiayritys kertookin on solminut sopimuksia lukuisten eri autovalmistajien kanssa viimeisen 12 kuukauden aikana.

Viime heinäkuussa Intel ilmoitti ryhtyvänsä yhteistyöhön BMW:n ja sensorikameroita valmistavan Mobileyen kanssa. Tarkoituksena on kehittää itseajojärjestelmä BMW:n iNext-mallia varten.

Itseajojärjestelmä tulee lopulta myyntiin kaikille siitä kiinnostuneille autovalmistajille.

Intelin suunnitelmat tiukentavat kilpailua prosessorivalmistajien kesken. Qualcomm ilmoitti lokakuussa ostavansa autoteollisuuden suurimman prosessorivalmistajan NXP Semiconductorsin 36 miljoonalla eurolla ja myös näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia on pyrkimässä samoille markkinoille.


***

1:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.