Mainos

Teknologia veti Helsingin pörssin laskuun

Teknologia- ja telekommunikaatioala veti Helsingin pörssin indeksit laskuun tänään kuten muissakin Euroopan pörsseissä. Kokonaisvaihdolla laskettuna kaupankäynti jäi melko vaisuksi. Soneraa ja Nokiaa painoi edelleen lasku New Yorkin markkinoilla perjantaina.

Pörssi

Maanantaina Wall Streetiltä ei saatu suuntaviittaa, koska pörssikauppa oli kiinni kansallisen vapaapäivän takia. HPY tytäryhtiöineen halpeni myös perjantain huippulukemista. Sitä vastoin Comptel virkistyi, yhtiö kipusi vaihdetuimpien listalla kolmanneksi ja osake kallistui 8,20 euroa eli yli kuusi prosenttia 133 euroon. Se on Comptelin tähänastinen ennätys. Hex-yleisindeksi päättyi pistelukuun 15646 eli 1,8 prosenttia perjantaista alemmas. Portfolioindeksi näytti 1,9 prosentin laskua.

Nokian hinta päättyi 195,97 euroon eli 0,93 euroa perjantaista halvemmaksi. Sonera syöksyi 6,60 euroa 785,10 euroon. JOT Automationin kanssa yhdistymisestä ilmoittanut PMJ Automec kohosi 0,80 euroa 13,49 euroon, mutta JOT Automation taipui niukasti miinukselle. JOT:in osake kiinnosti sijoittajia ja yhtiö nousi vaihdetuimpien listalla neljänneksi.

Korot

Raision heikko tulos ei enää yllättänyt, ja osake heikkeni prosentin 2,84 euroon. UPM-Kymmene tointui viime viikon fuusiouutisen aiheuttamasta laskusta ja osake vahvistui vajaat kaksi prosenttia 30,50 euroon tultuaan alas viime viikolla 11 prosenttia. Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssi ykkösen päätteeksi 749 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.