Teknavi Pariisissa: Täysin uusi Ford S-Max ja C-Maxin facelift

Uusi ja kovasti odotettu Ford Mondeo ehti tulla julkisuuteen jo ennen Pariisin autonäyttelyä, joten Fordin osastolla päähuomio valui muihin malleihin. Ford-uutuuksia Teknaville kommentoi paikan päällä Suomen Fordin tiedotusjohtaja Riitta Salin.

Riitta Salin, uusi Mondeo saapuu vihdoin Suomeen, mutta sen lisäksi Fordilla on Pariisissa paljon muutakin uutta. Kerrotko tärkeimmät uutuudet.
– Maailman ensiesittelyssä täällä on täysin uusi S-Max. Ensiesittelyssä on uusi C-Max, joka on facelift-versio. Eurooppalaisittain ajateltuna tärkeää on myös Edge-maasturi, joka on ollut jo Amerikan markkinoilla. Eurooppalaisin speksein se tulee tulee vuoden 2015 lopussa, Salin vastaa ja jatkaa:

– S-Max on hyvä lisä perheauto-SUV-luokkaan. Enemmän ja enemmän perheet liikkuvat ja harrastavat yhdessä – S-Maxissa on hyvät tilat, suorituskykyä on ja mukana on paljon uutta teknologiaa. Suomeen S-Max tulee maalis-huhtikuussa 2015. C-Max tulee samaan aikaan.

S-Max on 7-paikkainen tila-auto, josta Ford pyrkinyt tekemään nimenomaan urheilullisemman. Sekä S-Maxissa että C-Maxissa on uudistuneet sisätilat ja ulkonäkö sekä parempi polttoainetehokkuus.

C-Max, Grand C-Max ja S-Max; miten suomalaisten kiinnostus näitä kohtaan jakaantuu?
– Odotamme, että S-Max vie aavistuksen isomman osuuden. S-Maxia voidaan harkita myös yritysautona. On esimerkiksi varteenotettava auto taksiksi.

Teksti: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat