Tekeekö Topi Raitanen jättipaukun Tokion olympialaisissa – "Olen edelleen samaa mieltä"

12:38
Katso videolta Mika Järvisen kommentit suomalaisten yleisurheilijoiden suorituksista Tokion olympialaisissa.

Topi Raitanen säväytti 3000 metrin alkuerissä loppukirillään, joka vei hänet mukaan loppukilpailuun. C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen sanoo, että uskoo Raitasen mahdollisuuksiin olla kahdeksan parhaan joukossa.

Raitanen oli omassa alkuerässään toinen loistavan loppukirin kautta ja eteni suoraan loppukilpailuun. Hän juoksi kauden parhaansa 8.19,17. Rion olympialaisten alkuerissä mentiin selkeästi hitaampaa vauhtia kuin Tokiossa. Järvinen uskoo kuitenkin suomalaisjuoksijan mahdollisuuksiin.

– Meillä on finaalissa sellainen juoksija, joka voi oikeasti pärjätä siellä, ettei ota sieltä niitä jämäsijoituksia. Olen sanonut ennen kisoja, että Topi on vahvin ehdokkaani kahdeksan parhaan joukkoon. Olen edelleen samaa mieltä, Järvinen sanoo.

Järvinen oli viestitellyt Raitasen valmentajan Janne Ukonmaanahon kanssa ja kertonut tälle, että Raitanen pystyisi juoksemaan ajan 8.10-8.12. Ukonmaanaho kuittasi viestin toteamalla, että näin toivotaan. 3000 metrin esteiden Suomen ennätys 8.10,67 on 12 vuoden takaa ja se on Jukka Keskisalon nimissä. Iso kysymys loppukilpailussa on vauhdin kovuus.

– Se on mielenkiintoista nähdä, että tuleeko millaisella juoksulla. Jos siellä on todella kova vauhtijuoksu, niin ei lähde fiksuna juoksijana ryntäilemään liian kovaan alkuvauhtiin. Jos on taktiikkajuoksu, niin osaa ottaa oikeat ajolinjat sekä ajoittaa oman loppukirinsä hyvin ja nousta sitten sen kautta mitalitaisteluun, Järvinen summaa.

Raitanen on radalla Tokion olympialaisten 3000 metrin estejuoksun loppukilpailussa tiistaina kello 15.15 Suomen aikaa. 

Katso pääkuvan videolta Mika Järvisen analyysit Tokiossa tähän mennessä esiintyneiden yleisurheilijoiden suorituksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja