Teinitytöt tarjoavat vähävaraisten perheiden lapsille synttärijuhlia: "Tämä kokemus voi muuttaa heidän elämänsä"

8:38
Huomenta Suomessa keskusteltiin perheiden köyhyydestä ja lasten kesälomista toukokuussa. Keskustelijoina Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila ja Apuna ry:n vapaaehtoistyöntekijä Heidi Jaari.

Syntymäpäivien tulisi olla kakun ja juhlien paikka, mutta sitä se ei välttämättä kaikille lapsille ole. Tästä huomiosta kehittyi kolmen teinitytön yritysidea. 

Päättäväiset Uuden-Seelannin Lower Huttissa asuvat teinitytöt havaitsivat vähävaraisten lasten haasteen saada omat juhlansa ja perustivat synttärijuhlia tarjoavan yrityksen. Asiasta kirjoittivat aeimmin RNZ ja Stuff. 18-vuotias Nyah Holland ja 17-vuotiaat Grace Nickel ja Phoenix Dingle haluavat tuoda Boomerang-yrityksellään iloa ja syntymäpäivän vähävaraisten lapsille. 

– On todella sääli, että jotkut lapset menettävät mahdollisuuden synttärijuhliin. Siksi tämä kokemus voi muuttaa heidän elämänsä, Grace summaa.

Motivaatiota omista kokemuksista

Nuorten motivaatio yrityksen perustamiseen kumpusi ennen kaikkea omista hyvistä syntymäpäiväjuhlakokemuksista. Grace, Nyah ja Phoenix haluavat, että myös köyhemmistä perheistä tulevat lapset saavat kokea samanlaisen erityisen päivän.

Lisäksi he näkivät omina aiempina kouluvuosinaan lapsia, jotka tulivat kouluun ilman kenkiä tai vanhempien pakkaamia eväitä. Köyhyyden näkeminen sai aikaan motivaation tehdä asialle jotain. 

Juhlat maksavat noin 300 euroa

Tytöt keräävät synttärijuhliin tarvittavat rahat itse esimerkiksi myymällä hikinauhoja ja keittiöpyyhkeitä tai pyytämällä paikallisia yrityksiä sponsoroimaan juhlia.

Yhdet syntymäpäiväjuhlat maksavat noin 500 Uuden-Seelannin dollaria, mikä vastaa noin 290 euroa. Hinta sisältää pientä syömistä, kakkua, kuljetuksen juhliin ja kattaa yrityksen juoksevia kuluja.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Palkintona lasten ilo

Palkitsevinta tytöille on lasten välitön ilo. Viime vuonna kehitelty idea on saanut positiivisen vastaanoton ja lapset ovat innostuneet siitä.

– On uskomatonta nähdä, miten iloisiksi lapset tulevat. Tunnen ylpeyttä siitä, mitä teemme, Nyah kertoo.

Lähteet: RnzStuff 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja