Teinipoika menetti molemmat jalkansa kolarissa viime vuonna – driftailee jo urheiluauton ratissa

Nuori brittiläinen kilpa-autoilija tekee kaikkensa, jotta ajaisi vielä jonakin päivänä moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Unelman toteutumista on hidastuttanut viime keväänä sattunut vakava onnettomuus.

Vasta 18-vuotias Billy Monger joutui viime huhtikuussa Englannin Donington Parkissa järjestetyssä Formula 4 -luokan osakilpailussa järkyttävään onnettomuuteen. Hän törmäsi 200 kilometrin tuntivauhdilla radan varteen hyytyneen auton perään ja loukkaantui hengenvaarallisesti.

Mongerin irrottaminen pahoin romuttuneesta autosta kesti karmaisevat 90 minuuttia. Hänet lennätettiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Mongerille tehtiin useita leikkauksia, mutta lääkärit eivät onnistuneet pelastamaan hänen jalkojaan, vaan ne jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin.

Alla sensuroimaton video Mongerin kolarista. Kuvamateriaali voi järkyttää herkimpiä.

Urhea nuorimies ei kuitenkaan antanut onnettomuuden tai amputaation lannistaa itseään. Mongerin, kuten monen muunkin moottoriurheilijan, suurin unelma on jonain päivänä kilpailla F1:ssä. Näin ollen hän ei todellakaan jäänyt lepäilemään laakereilleen onnettomuuden jälkeen, vaan ryhtyi välittömästi kuntouttamaan itseään, jotta pääsisi takaisin kilpa-auton rattiin mahdollisimman nopeasti.


Monger palasi moottoriurheilun pariin hämmästyttävästi vain muutama kuukausi onnettomuuden jälkeen. Viimeisimpänä tempauksenaan hän kävi ottamassa tuntumaa stunt-tiimi Mission Motorsportin Jaguar F-Type R -urheiluautoon. Monger osallistuu stunt-näytökseen, jolla tuetaan sodassa haavoittuneiden sotilaiden paluuta takaisin henkilöauton rattiin. Mongerin valmentajana toimii Terry Grant, joka on yksi maailman parhaista stunt-ajajista.

– Äitini on hyvin, hyvin huolissaan minusta, mutta mitä muutakaan minä elämälläni tekisin? Haluan vain nauttia elämästäni, Monger kertoi BBC:n haastattelussa.

Lähde: CarThrottle, BBC

***

Vuoden 2017 turvallisimmat autot Euro NCAPin törmäystestissä 1:01

Lue myös:

    Uusimmat