Teinien sikailu kylvi kauhua Helsingissä: Nuoriso ampui raketteja väkijoukkoon, villiintyneet ihmiset ryntäsivät paniikissa junaan – "Huusin, että vedä poika turvaan"

13:06
Lapsille tarkoitettu ilotulitus keräsi paljon väkeä Helsingin Kanslaistorille uudenvuodenaattona kello 17.30.

"Sinä raitatakkinen poika, joka ammuit Helsingin juna-asemalla raketin väkijoukkoon kello 18:06 K-junan lähtiessä, toivottavasti tämä viesti tavoittaa sinut ja vanhempasi."

Näin kirjoitti uudenvuodenaattona Facebookissa vantaalainen perheenäiti *Rigulio Graak, joka säikähti pahemman kerran teinipoikien huolimatonta rakettien räiskintää. 

– Täysin käsittämätön tapaus.

Graak oli ollut 6-vuotiaan poikansa, miehensä ja ystäväperheensä kanssa katsomassa Helsingin kaupungin järjestämää lasten uudenvuoden ilotulitusta Kansalaistorilla. Kun ilotulitus oli loppunut, seurue meni K-junan ensimmäiseen vaunuun, joka oli aivan täynnä.

– Juuri ennen junan lähtöä alkoi kuulua hirveä ryske ja mies juoksi sisään pieni lapsi sylissään huutaen: "joku ampuu raketteja väkijoukkoon", perheenäiti kertoo.

Ihmisiä alkoi rynnätä sisälle junaan turvaan rakettien paukkumista. Graak kuvailee ihmismassaa villiintyneeksi virtahepolaumaksi safarilla.

– Minun poikani seisoi oviaukon edessä ja huusin pojan isälle, että vedä poika turvaan.

Vaarallista räiskettä

Graak kertoi olevansa peloissaan ja paniikissa, ja niin näytti olevan moni muukin junan matkustaja. Pian junaan tulivat myös arviolta 17-18-vuotiaat teinipojat, jotka olivat juuri ampuneet raketteja väkijoukon keskellä.

Lapsen kanssa sisälle juossut isä meni poikien perään ja läksytti heitä. Graakin mukaan pojat näyttivät siltä kuin eivät ymmärtäisi tekojensa seurauksia.

– Rakettien ampuminen on lähtenyt ihan käsistä, se on sellainen uusi muotijuttu nuorten keskuudessa. Heillä ei tunnu olevan ymmärrystä siitä, että lastenvaunujen ja lasten keskellä ei voi ampua raketteja eivätkä he edes ajattele, mitä siitä voi seurata.

Perheenäiti sanoo olevansa hyvin onnellinen, jos ilotulitteet vedetään ensi uudeksivuodeksi pois myynnistä. Kaupungin järjestämät ilotulitukset ovat hänestä hieno juttu, koska ne ovat upeannäköisiä ja valvotuissa oloissa järjestettyjä.

– Eikä kenenkään tarvitse pelätä silmänsä tai henkensä puolesta. 

Helsingin poliisi on kertonut että nuorisoporukat ampuivat uudenvuodenaattona ilotulitteita muun muassa ihmisiä, autoja ja rakennuksia päin. 

*Täsmennys kello 18.44: Rigulio Graak on MTV Uutisten haastatteleman vantaalaisäidin taiteilijanimi. Hän toivoi, ettei ristimänimeä käytettäisi jutussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja