Teillä saa kahlata poikkeuksellisen syvissä vesissä, myös sohjo riepoo autoilijoita

Maanteillä on lauhtuneen sään ja sateiden takia paikoitellen poikkeuksellisen paljon vettä. Sulamisvedet ovat tulvineet teille ja muodostaneet suuria lätäköitä muun muassa Uudellamaalla ja Turussa.

Veden lisäksi erityisesti pikkuteillä ongelmia aiheuttaa polanne eli pakkautunut lumi, joka on sulanut paksuksi sohjoksi tielle.

Liikennevirastosta kerrotaan, että tielle tulvineesta vedestä on tehty vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon ilmoituksia. Viraston tiedossa ei ole, että sulamisvedet olisivat aiheuttaneet vakavia liikenneonnettomuuksia.

Ajokelejä kurjistaneen lauhan sään ennustetaan muuttuvan kylmemmäksi loppuviikosta. Sää kylmenee jo huomenna pakkasen puolelle koko maassa aivan eteläisintä rannikkoa lukuun ottamatta.

Huomisesta lähtien sään ennustetaan myös poutaantuvan koko maassa. Viikonloppuna pakkasasteita mitattaneen jo viidestä viiteentoista.

Helsingin lätäköt jo kutistumassa

Tänään ajokeli oli yhä huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen sekä sohjoisten tai jäisten teiden takia.

Tänään tielle nousseesta vedestä annettiin Uudellamaalla kaksi ilmoitusta, Vihdintiellä Askistossa sekä vanhalla Lahdentiellä. Myös Turun alueella annettiin muutamia paikallisia varoituksia tielle nousseesta vedestä. Kemiönsaarella tie 183 oli tuntien ajan osin suljettu liikenteeltä sulamisvetten takia.

Alkuviikosta autoilijoita varoitettiin vesilätäköistä erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä tilanne on Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan kuitenkin jo helpottamaan päin, eikä voimassa ole erityisiä varoituksia. Pyhien jälkeen kaduille noussutta vettä on päästy poistamaan taas täydellä miehityksellä. Helpotusta on tuonut myös sään kylmeneminen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat