Mainos

Tehyn kanta STTK:n puheenjohtajuuteen viime tingassa

Hoitoalan ammattijärjestön Tehyn kanta STTK:n puheenjohtajuuteen on tulossa viime tingassa. Tehyn hallitus aikoo käsitellä asiaa vasta viikkoa ennen STTK:n liittokokousta.

Tehy pui liittokokousasioita 17. lokakuuta. Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan (kok.) mukaan siihen asti tilanne pysyy avoimena.
-Emme ole ottaneet vielä mitään kantaa, koska emme edes tiedä, onko puheenjohtajaehdokkaita olemassa enemmän kuin yksi, Laitinen-Pesola sanoi tänään.

Teknisten liiton odotetaan päättävän ehdokkaastaan STTK:n puheenjohtajaksi ensi torstaina. Laitinen-Pesolan mukaan se tuskin muuttaa tilannetta.
-Teemme omia päätöksiä. Se ei varmastikaan vaikuta, mitä Teknisten liitto tekee, Laitinen-Pesola vakuuttaa.

Noin 118000 jäsenen Tehy on STTK:n suurin jäsenliitto. Laitinen-Pesola sanoo, että omaa ehdokasta Tehyltä ei ole odotettavissa.
-Pidän sitä melkein mahdottomana asiana. Jos meillä olisi oma ehdokas, olisi se varmasti tullut jo esille tässä vaiheessa, Laitinen-Pesola sanoo.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n liittokokous järjestetään 23.-24. lokakuuta. Silloin valitaan järjestön puheenjohtaja seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. STTK:n suurista liitoista vain Pankkitoimihenkilöliitto on tähän mennessä ilmoittanut tukevansa nykyisen puheenjohtajan Esa Swanljungin (sd.) uudelleenvalintaa. Swanljungille tilanne on kiusallinen, sillä liittojen empiminen kielii tyytymättömyydestä.

Valtion työntekijöitä edustavan STTK-J:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään (sd.) nimi on nostettu esille puheenjohtajakilvassa, mutta hän ei ole vielä kertonut aikeistaan. Mäenpää on myöntänyt käyneensä keskusteluja puheenjohtajuudesta STTK:n eri liittojen kanssa. STTK-J käsittelee asiaa ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.