Tehy-lehti: Vuosien karmea piina palvelukodissa – työntekijöiden kantelu paljasti karun arjen

Rovaniemellä sijaitsevan Ounaskartano Oy:n palvelukoti Pahtajan karmea arki tuli ilmi, kun työntekijät tekivät kantelun paikasta. 

Tehy-lehti kertoo, että työntekijöiden kantelun jälkeen Lapin aluehallintovirasto (avi) teki tarkastuskäynnin ja puuttui tilanteeseen.

Pahtajan työntekijöiden maaliskuussa jättämä kantelu kertoi karua kieltä palvelukodin arjesta. Työntekijät kertoivat olevansa huolestuneita vanhusten lisäksi henkilökunnan hyvinvoinnista. Lista epäkohdista on pitkä. Esimerkiksi kuolleilta asukkailta jääneitä lääkkeitä oli käytetty muille asukkaille ja huumaavia lääkkeitä oli hävinnyt usein. Samaa lääkeruiskua käytettiin viikon ajan ja lääkkeenjaossa oli tapahtunut virheitä. Potilasasiakirjoja oli laadittu tyhjälle valkoiselle paperille, jossa potilaasta ei ollut muita tunnistetietoja kuin etunimi. 

Palvelukodin johto kohteli asukkaita epäkunnioittavasti. Kantelussa puhutaan esimerkiksi huutamisesta ja kovakouraisuudesta. Työntekijöiden kahvihuoneessa kävi kaksi omistajien koiraa, jotka söivät samoista astioista kuin hoitajat. 

Työntekijät kokivat työpaikkansa ilmapiirin niin uhkaavaksi, että jättivät kantelun nimettömänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja