Teemu Selänteen ja Olli Määtän kanssa Stanley Cup -mestaruuksia juhlinut hyökkääjä päättää pelaajauransa – siirtyy uusiin tehtäviin

Nelinkertainen Stanley Cup -mestari Chris Kunitz päätti pitkän pelaajauransa, kertoo NHL-seura Chicago Blackhawks Twitter-tilillään. 

Kunitz, 39, pelasi urallaan 15 kautta NHL:ssä ja kuului sarjan luottohyökkääjiin läpi uransa. Hän edusti pelaajaurallaan Anaheim Ducksia, Pittsburgh Penguinsia, Tampa Bay Lightningia sekä Blackhawksia. 

Kunitz pelasi viime kaudella Blackhawksin paidassa 56 runkosarjaottelua, tehoilla 5+5. Nyt hän siirtyy seuran pelaajakehitysneuvojaksi.

– Kaikki nämä seurat olivat äärimmäisen esimerkillisiä, ei vain minulle, vaan myös lapsilleni, Ne olivat todella ammattimaisia seuroja, Kunitz toteaa. 

Kunitz pelasi urallaan 1 022 runkosarjaottelua, joissa hän teki 268+351=619 tehopistettä. Hän voitti kolme Stanley Cupia Penguinsin paidassa ja yhden Ducksin riveissä. 

Hän juhli urallaan Stanley Cupin mestaruuksia suomalaispelaajien Teemu Selänteen ja Olli Määtän kanssa: Selänteen rinnalla Ducksissa ja Määtän kanssa Penguinsissa. 

Lue myös:

    Uusimmat