Teemu Pukki oli neuvoton Huuhkajien vaisusta esityksestä – "Jäätiin jostain syystä vähän koppiin"

Suomen ja Romanian välisessä 1–1-tasapelissä kotijoukkueen maalista vastannut Teemu Pukki harmitteli joukkueensa aneemista esitystä ottelun jälkeen.

Pukki myönsi suoraan, että Romania piti palloa Suomea paremmin ja onnistui luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja läpi ottelun. Florin Tanase iski tasoituksen Suomen rangaistusalueen sisältä ottelun 52. minuutilla.

– Tokan puoliajan alku oli meiltä huono. Jäätiin jostain syystä vähän koppiin. Meillä oli hetkiä, kun otettiin se pallonhallinta. En tiedä, miksi ei tehty sitä enempää, Pukki totesi.

– Romania tykkää pitää palloa ja tänään he olivat siinä meitä parempia. Oli hetkiä meilläkin toisella jaksolla, kun pystyttiin pitämään palloa ja he olivat paniikissa. Meidän pitää olla vain parempia ja pitää sitä palloa vielä pidempään ja sitä kautta luoda paikkoja. Siihen oli mahdollisuudet, mutta tänään ei onnistuttu.

Pukki laukoi Suomen johtoon ottelun 12. minuutilla Romanian purun pysäyttäneen Onni Valakarin syötöstä. Norwich Cityn maalitykin laukaus oli tulinen ja painui vastustamattomasti vasempaan nurkkaan.

– Yllätyin itsekin, kuinka hyvä veto lähti.

– Onni antoi hyvän sivuttaissyötön ja pääsin laukomaan siitä. Lähti aika hyvin ja se taisi olla lopulta ainut paikka, joka mulla oli. Jäin vähän pelin ulkopuolelle, enkä kauheasti saanut palloa, Pukki tuumaili.

Pukki laski Kansojen liigan lohkomatematiikkaa niin, että Suomen on mahdollisesti voitettava Montenegro maanantaina Podgoricassa, koska lohkojumbo Romania kohtaa kotonaan päätöskierroksella jo lohkovoiton napanneen Bosnia ja Hertsegovinan.

– Se tulee aika nopeasti. Halutaan olla vielä tässä B-liigassa, ja voi olla, että se vaatii meiltä voittoa. Meidän on pakko lähteä hakemaan voittoa.

Viiden pisteen Suomi on lohkossa nyt kolmantena. Montenegrolla on seitsemän pistettä, ja Romania on neljässä pisteessä. 11 pistettä napsineella Bosnialla ei ole maanantaina enää panosta.

Voitolla Suomi varmistaa paikkansa Kansojen liigan B-tasolla ja ottaa kakkossijan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja