Teemu Pukki nousi fanien suosikiksi: "Kannattajat rakastavat häntä"

Jalkapalloilija Teemu Pukki on pelannut itsensä Norwichissa nopeasti kannattajien suosikiksi. Esimerkiksi kannattajien keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa hän on kerännyt läpi kauden runsaasti kehuja.

–  Teemu on ollut meille tällä kaudella erittäin tärkeä pelaaja, ja kannattajat rakastavat häntä. Hän sopeutui joukkueeseen sekä pelitapaan helposti ja alkoi tehdä maaleja heti, seuran kannattajaryhmän Barclay End Norwichin perustaja ja vetäjä David Wiltshire kertoo.

Norwichin kannattajat elävät tällä hetkellä suuressa jännityksessä. Joukkue johtaa Englannin mestaruussarjaa ja taistelee noususta Valioliigaan. Viime viikolla se voitti kärkipelissä Leedsin.

–  Kaikilla oli toiveita, että joukkue parantaisi täksi kaudeksi, mutten usko kenenkään odottaneen meidän olevan siellä, missä tällä hetkellä olemme. Kannattajien, pelaajien ja seuran välillä on mahtava suhde. Tämä on hieno paikka olla tällä hetkellä, Wiltshire riemuitsee.

Norwich kohtaa arkkivihollisensa Ipswichin sunnuntaina. Norwich ja Ipswich sijaitsevat noin tunnin automatkan päässä toisistaan, ja joukkueiden välisiä kohtaamisia pidetään yksinä brittijalkapallon kiihkeimmistä.

–  Se on meille massiivinen ottelu. Johdamme sarjaa, ja he (Ipswich) ovat viimeisenä. Jos vältämme tappion, tulee kymmenen vuotta siitä, kun he ovat viimeksi voittaneet meidät.

Wiltshire kehuu Pukin työmoraalia, liikkumista ja tilan tekemistä.

–  Hän on tehnyt paljon tärkeitä maaleja, mutta myös hänen kokonaispelaamisensa on miellyttänyt kannattajia. Hän on paljon muutakin kuin pelkkä maalintekijä, Wiltshire analysoi.

Pukin liikkumista, sijoittumista ja tehokkuutta on kehunut myös esimerkiksi Leedsin legendaarinen päävalmentaja Marcelo Bielsa.

Samoja elementtejä Pukilta on nähty myös maajoukkueessa ja esimerkiksi hänen edellisessä seurassaan, tanskalaisessa Bröndbyssä.

Monille Norwichin kannattajille Pukki oli kuitenkin tuntematon, kun hän teki kesällä sopimuksen seuran kanssa.

–  Rehellisesti sanottuna emme tienneet, kuka hän on, Wiltshire myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat