Tee nämä asiat iltaisin – saat jokaisen päivän alkamaan ihanteellisesti

Aamuisin on usein kauhea kiire eikä työpäivä useinkaan pääse silloin alkamaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Noudata siis seuraavia sääntöjä!

Heräämisen ja töihin lähdön välissä on yleensä vain hetki aikaa. Se, miten tuon ajan vietät, vaikuttaa koko loppupäivään. Jos kiirehdit kotona, väkerrät eväitä ja etsit tavaroita, olet taatusti ärsyyntynyt töihin päästyäsi.  

Entäpä jos jokainen aamu sujuisi kellontarkkuudella? Rauhallisen ja tehokkaan aamun ei tarvitse olla vain hypoteettinen ajatus. Seuraa näitä seitsemää askelta ja nauti aamuistasi!

1. Valitse asut sunnuntaina

Lukemattomia arvokkaita minuutteja menee hukkaan, jos kokeilet vasta aamulla vaatteita, otat ne pois ja kokeilet uudelleen. Tämän takia on järkevää käyttää sunnuntaina aikaa siihen, että mietit vaikka koko viikon asut valmiiksi ja laitat ne henkareille – tai vaihtoehtoisesti mietit edes joka ilta seuraavan päivän asun valmiiksi. 

2. Valmista kahvi edellisenä iltana

Mittaa kahvi valmiiksi jo edellisenä iltana, niin riittää, että napsautat keittimen aamulla päälle. Parasta on jos pystyt ajastamaan kahvinkeittimen niin, että se napsahtaa päälle hieman ennen herätystästi. Saat herätä aamulla ihanaan kahvintuoksuun! Säästät myös aikaa aamulla, kun sinun ei aamu-unisin silmin tarvitse mittailla kahvia. Jos nappaat kahvin termospullossa mukaan, säästät myös aikaa, kun et jää kotiin siemailemaan sitä.

3. Valmistele ateriat

Etsi resepti, josta voit tehdä suuren annoksen ja josta saat viiden päivän lounaat töihin mukaan otettavaksi. Tee ruoka valmiiksi sunnuntaina.

4. Käy suihkussa illalla

Kun käyt suihkussa jo illalla, ei sinun tarvitse aamulla käyttää aikaa suihkutteluun ja tukan kuivaukseen ja föönaukseen. On muutenkin ihanaa hypätä lakanoihin puhtaana. Jos sinulla on pitkät hiukset, letitä se yöksi ja aamulla hiukset avatessasi sinulla on valmis, laineikas kampaus.

5. Pakkaa tavarat

On hyvä idea pakata kaikki tavarat laukkuun ennen kuin menet nukkumaan – olivatpa kyseessä sitten tärkeät työpaperit tai salikamat. Kun laukku on valmiina lähtöön, ei sinun aamulla tarvitse muistaa muuta kuin eväät jääkaapista ja lähteä töihin.

6. Pidä avaimet yhdessä paikassa

Kaikki ovat kokeet sen ahdistavan kiireisen tunteen, kun pitäisi jo juosta ovesta ulos, mutta kotiavaimia ei löydy mistään. Tee tapa siitä, että säilytät avaimia yhdessä ainoassa paikassa, eteisen lipaston päällä tai seinäkoukussa. 

7. Laita herätyskello toiselle puolelle huonetta

Torkkunapin painaminen on yksi elämän suurista houkutuksista. Mutta jos laitat herätyskellon toiselle puolelle huonetta, kauas käden ulottumattomilta, joudut nousemaan sen sammuttaaksesi. Tämä vähentää huomattavasti torkuttamisen hinkua.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat