TE-toimistoihin rekrytoitu parisataa lisätyöntekijää haastattelemaan työttömiä

Tämän vuoden alusta voimaan tulleen lain mukaan työttömät haastatellaan kahden viikon kuluessa työttömäksi jäämisestä ja sen jälkeen kolmen kuukauden välein. 

Hankkeen polttopisteessä ovat Suomen 15 työ- ja elinkeinotoimistoa, joille haastattelumäärien roima kasvu teettää roppakaupalla lisää töitä. 

Lisähaastattelujen mahdollistamiseksi työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt TE-toimistoille kymmenen miljoonaa euroa lisähenkilöstön palkkaamiseksi. Summalla saadaan TE-toimistoihin lisätyövoimaa noin 200 henkilötyövuoden verran. TE-toimistoissa työskenteli viime vuonna noin 2200 henkeä. 

Haastattelujen kokonaismäärä nousee työmarkkinaneuvos Kimmo Ruthin mukaan tänä vuonna noin miljoonaan vuoden 2015 noin 300 000:sta. 

TE-toimistoissa haastattelumäärien lisääntyminen otetaan vaihtelevasti vastaan. Suomen pienimmässä TE-toimistossa Kainuussa uskotaan, että haastattelumäärien lisääntyminen voidaan hoitaa kivuttomasti, etenkin kun Kainuun työllisyystilanne on parantunut selvästi. 

Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Tarja Paulaniemi myöntää, että haastattelujen määrä toimiston toimialueella on massiivinen, sillä työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla on lähes 36000. Tilannetta helpottaa se, että osa haastatteluista voidaan hoitaa myös puhelimitse tai videoyhteyden välityksellä. 

Uudellamaalla toimivan Suomen suurimman TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen luottaa lujasti siihen, että työttömien haastattelutahdin tiivistäminen näkyy ennen pitkään myönteisenä kehityksenä työllisyysluvuissa.   

Lue myös:

    Uusimmat