“Täytyy olla hänen uransa paras peli” – Manchester Unitedia piinannut maalivahti yltyi ennätysmäiseen supersankarimoodiin

Maalivahti Karl-Johan Johnsson oli päättänyt omakätisesti pysäyttää suurseura Manchester Unitedin vyöryn jalkapallon Eurooppa-liigan puolivälierissä. FC Kööpenhaminan matka kuitenkin tyssäsi 0-1-tappioon jatkoajan rangaistuspotkulla.

Johnsson torjui ottelussa kaikkiaan 13 kertaa, mikä on uusi ennätys Eurooppa-liigan vuonna 2009 alkaneen taipaleen aikana.

Vielä jatkoajallakin ruotsalaismaalivahti pysäytti näyttävästi Anthony Martialin maalintekoyrityksen jalkatorjunnallaan, mutta seuraavasta tilanteesta vihellettyä rangaistuspotkua Johnsson ei enää saanut estettyä. Bruno Fernandes upotti Kööpenhaminan ja vei Unitedin välieriin.

– Uskon, että tuo oli hänen elämänsä paras peli. Sen täytyy olla, hämmästeli hollantilaistähti Robin van Persie BT Sport -kanavalle.

30-vuotias maalivahti on pelannut Tanskassa vuodesta 2019 lähtien. Van Persie uskoo, että tällaiset esitykset nostavat Johnssonin hetkessä isojen seurojen hankintalistalle.

– Toivon todella niin. Hän on todella ansainnut sen, Van Persie kommentoi.

FC Kööpenhaminan kapteeni Zeca on kuitenkin nähnyt läheltä, millaisesta veskarista Ruotsin maajoukkuevahdissa on kysymys.

– Se oli hieno suoritus häneltä. Ette ehkä tiedä tätä, mutta hän on tuollainen koko ajan. Hän teki joitain uskomattomia pelastuksia. Tiesimme, että he saavat varmasti enemmän paikkoja. Olemme onnellisia hänestä, mutta on sääli, ettei se riittänyt, kapteeni kehui Johnssonia.

Lue myös:

    Uusimmat