Täytetyt sarver(12 klp) 19.10.2000

Toim. Kaarina Roininen

Taikina:


4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g margariinia tai voita
1 prk kermaviiliä

Täyte:


1 kananmuna
1 1/2 dl juustoraastetta
1 dl pieniä kinkkukuutioita tai hienonnettuja oliiveja tai ruskistettua sienisilppua
1 rkl hienonnettua basilikaa, persiljaa tai ruohosipulia ripaus mustapipuria

Voiteluun:


kananmuna

Pinnalle:


juustoraastetta
unikon- tai seesaminsiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä rasva keskenään.
2. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna seistä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
3. Vatkaa munan rakenne rikki. Lisää joukkoon juustoraaste ja kinkkukuutiot. Mausta seos basilikasilpulla ja mustapippurilla.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa taikinasta pyöreäksi levyksi halkaisijaltaan 30-35 cm, käytä kaulimisessa apuna jauhoja.
5. Jaa levy taikinapyörällä 6 osaan. Pane täytettä taikinakolmion leveämpään päähän ja kierrä rullalle.
6. Taivuta sarviksi pellille leivinpaperin päälle. Valmista toinen puoli taikinasta sarviksi samalla tavalla.
7. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja unikonsiemeniä.
8. Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat