Täytekakkupohja 15-20:lle

Haluaisin kysyä, että mitä tarvitaan ja kuinka paljon, jos haluaa leipoa 2 x 20 hengen täytekakun pohjan?

Teija

Hei Teija,

Alla on ohje täytekakkupohjasta 15-20:lle, tarvitset siihen mahdollisimman suuren vuoan, johon teet kakun. Mikäli sellaista isoa vuokaa ei ole, suosittelen tekemään ison kakun kääretorttulevyistä, esim. 3 tai 4 kääretorttulevyä. Yhdestä levystä tulee aina yksi kakkukerros. Ja niistä sitten tehdään reilusti iso kakku!

Täytekakkupohja 15-20:lle

-mahdollisimman iso vuoka-

  • 3 dl sokeria
  • 6-7 kananmunaa
  • 3 dl Myllyn Paras Karkeita vehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Leivitykseen:

  • margariinia tai voita
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele iso kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.

Iso kakku kääretorttulevyistä

(isoon kakkuun 40:lle tarvitaan 4 kääretorttulevyä)

Yksi levy:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl Myllyn Paras Karkeita tai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Ystävällisin terveisin

Arja

Lue myös:

    Uusimmat