Täystyrmäys! Tähän Kalle Rovanperän kartturi Jonne Halttunen ei ainakaan aio ensi kaudella lähteä: "Mikäs järki siinä olisi?"

Kalle Rovanperä juhlisti maailmanmestaruutta tutuissa maisemissa 3:48
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen juhlistivat toista maailmanmestaruuttaan torstaina Jyväskylässä

Kalle Rovanperän päätös jättää MM-rallit vähemmälle vuonna 2024 tarkoittaa työtaakan keventymistä myös kartturi Jonne Halttuselle.

Jyväskyläläinen nuotinlukija pääsi juhlimaan torstaina uransa toista MM-titteliä kotikaupungissaan. Yrittäjänä ennen ralliuraansa toiminut Halttunen otti Rovanperän päätöksen osittaisesta sapattivuodesta positiivisesti vastaan, vaikka heti alkuun idea tuntuikin hieman vaikealta.

– Olen aistinut jotain Kallesta jo pitkään, vaikka tämä päätös tehtiinkin hyvän aikaa sitten. Mitä enemmän olen asiaa makustellut, sitä paremmalta se on tuntunut. Tämä tuo varmasti lisää vuosia Kallen uran toiseen päähän, Halttunen sanoi.

– Nyt meillä on tietty vapaus ensi vuoden suhteen. Tietysti kun ajetaan kilpaa, niin tehdään se tosissaan, mutta välillä voimme ottaa rauhallisemmin.

Isoja suunnitelmia ei Halttusella vielä ensi vuoden suhteen ole.

– Toivon, että pääsen omalla (Toyota) Corollalla ajamaan kilpaa. Sitten urheilua kavereiden kanssa ja perheen kanssa yhteistä tekemistä sekä lomailua. En halua liikaa miettiä. Menen viikko kerrallaan, Halttunen summasi.

Yrittäjäksi mies ei kuitenkaan suunnittele palaavansa.

– Mikäs järki siinä olisi, että ottaa vapaamman vuoden ja tekee sitten töitä? Olen toki yrittäjä luonteeltani, mutta toivon, että ei enää tarvitse hydrauliikkaletkuja työkseen myydä, Halttunen naureskeli.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat