Täysin uusi kasvo F1-auton rattiin Suzukassa

Palaako Ferrari takaisin voittokantaan? Niki Juusela:"F1-pakka herkullisesti sekaisin" 15:40
Formula ykkösten Japanin GP-viikonloppua ennakoitiin MTV Uutiset Livessä.

Hondan tukema japanilaiskuski Naoki Yamamoto pääsee ensi kertaa ajamaan F1-viikonlopun aikana, kun hän tarttuu Toro Rosso -auton rattiin ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Suzukassa perjantaina. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Yamamoto, 31, on Japanin Super Formula sekä Super GT -sarjojen hallitseva mestari. Toro Rosso -pestissä on enemmän kyse kokemuksen kartuttamisesta kuin realistisesta näytöstä F1-sopimusta varten, sillä Yamamaton alkaa olla siihen liian vanha. 

– Se tulee olemaan erityinen hetki, ja olen iloinen, että saan jakaa sen näiden fanien kanssa tällä upealla radalla. Näin siellä formula ykkösiä ensi kertaa 27 vuotta sitten, Yamamoto tunnelmoi. 

Yamamato ajaa 1. harjoituksissa Pierre Gaslyn autolla. 

– Toivomme, että Yamamaton näkeminen radalla antaa inspiraatiota nuorille japanilaiskuskeille, jotta saamme lähitulevaisuudessa japanilaisen kilpakuljettajan formula ykkösiin, Hondan brändijohtaja Katsuhide Moriyama totesi tiedotteessa. 

Honda on Toro Rosson moottorikumppani ja yhtiö omistaa Suzukan radan. Edellinen japanilaiskuski F1-sarjassa oli Kamui Kobayashi Caterham-autossa vuonna 2014.

Lue myös:

    Uusimmat